Long Beach, 2024. május 18.Az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla Motors jármûvei a kaliforniai Long Beachben 2024. május 17-én. A cég mintegy 600 fõs elbocsátást jelentett be a kaliforniai munkaügyi minisztériumnak.MTI/EPA/Allison Dinner

Egyre nagyobb bajban a Tesla Európában: újabb kedvezményeket dobnak be, hogy mentsék a menthetőt

2024. május 20. 21:02

A Tesla több európai lízingcéggel dolgozik együtt, hogy kezelje az ismételt árcsökkentések és a lassú szerviz miatti elégedetlenséget, kedvezményeket kínálva új autókra és javítva a szolgáltatásokat, miközben versenytársai, köztük kínai gyártók, erősítik piaci pozíciójukat - jelentette a Reuters.

A Tesla törekvéseket tesz annak érdekében, hogy megnyugtassa az európai lízingcégeket, amelyeket az autógyártó ismételt árcsökkentései és a szervizelési, javítási problémák érintettek. Az autógyártó által kínált nem hivatalos kedvezmények és a panaszok kezelésére irányuló erőfeszítések célja, hogy orvosolják a flottakezelők és lízingcégek aggályait. Ezek a problémák évek óta fennállnak.

A Tesla árcsökkentéseinek célja az eladások ösztönzése volt a globálisan csökkenő elektromosjármű-kereslet és a növekvő verseny fényében. Azonban ezek az intézkedések negatívan érintették az európai ügyfelek profitabilitását, mivel a flottavásárlások jelentős részét képezik az autóeladásoknak. A váratlan áresések aláásták a járművek maradványértékét, ami pénzügyi veszteséget okozott a lízingcégek számára.

A Leaseurope főigazgatója szerint a Tesla most aktív lépéseket tesz annak érdekében, hogy kompenzációkat nyújtson és kedvezményeket biztosítson, bár kétséges, hogy ezek elegendőek-e a gyorsan csökkenő maradványértékek kompenzálására. A Tesla 2023 közepétől kezdve nem hivatalos kedvezményeket kínált bizonyos modellekre, amelyek raktáron voltak.

Az Ayvens vezérigazgatója szerint bár javult a Tesla szolgáltatása, a csökkenő viszonteladási értékek továbbra is problémát jelentenek. Az Arval már tárgyalásokat folytat kínai autógyártókkal alternatív modellek vásárlása érdekében, miután veszteségeket szenvedett el a Tesla árcsökkentéseinek következtében.

A flottaügyfelek kulcsfontosságúak minden autópiacon, de különösen Európában. A Dataforce szerint tavaly Európában a Tesla eladásainak jelentős része lízing- és bérbeadásból származott. A flottaeladások csökkenése ellenére is növekedett az ilyen típusú vevők aránya.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tesla globális eladásai és nyereségei csökkenést mutatnak egy hosszan tartó növekedés után. Ezzel párhuzamosan egyre több alternatíva áll rendelkezésre az európai vállalati ügyfelek számára elektromos járművek terén. Európai lízingcégek és ügyfeleik másik aggodalmát a lassú és drága szervizelés jelenti. Noha vannak elégedett flottaügyfelek is, sokan problémákra panaszkodnak, mint például túlzottan magas javítási idők és költségek.

Összességében bár néhány pozitív fejlemény tapasztalható a Tesla részéről az ügyfélszolgálattal kapcsolatosan, még mindig sok kihívást kell leküzdenie ahhoz, hogy helyrehozza kapcsolatait európai flottaügyfeleivel és megoldja az őket érintő problémákat.

Címlapkép: Allison Dinner, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm