Cars parked on the urban street side

Új csoport vadászik a hanyag pesti autósokra: kellemetlen csomag várhat a szélvédőn, ha erre nem figyelsz

2023. október 26. 09:23

Ezentúl kellemetlen cetli landolhat annak az autónak a szélvédőjén, aminek vezetője rosszul parkolt egy adott parkolóhelyen.

"A járda a gyalogosoké" nevű civil szervezett figyelmeztető cetliket ragaszt a rosszul parkoló autósok járműveire. Az üzenet nem sértő, korrekten felhívja a figyelmet a problémára, de olyan ragasztót használnak ehhez, melyet nehéz eltávolítani, így igen balesetveszélyes – írja a vezess.hu.

A csoport Újlipótvárosban használta először a matricát, több tucat járműre felkerült, amik szerintük helytelenül parkoltak. Méréseik szerint a kijelölt ferde állású parkolóhelyek negyven százalékánál nem szabályosan parkolnak az autók.

A cetliken elérhetőséget is hagytak, mert kíváncsiak a visszajelzésekre. Voltak, akik feljelentéssel fenyegetőztek rongálás miatt, ám – a csoport szerint – ennek feltétele, hogy a tevékenységükkel anyagi kárt okozzanak. A szervezet állítása szerint ugyanakkor a matricákat könnyen le lehet szedni.

A csoport egyúttal jelezte: az akciót folytatják, hogy hol és mikor, nem publikus, Budapesten bárhol megjelenhetnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ahogyan arról korábban a Pénzcentrum is beszámolt, a fővárosban gyakran előfordul, hogy valaki lazábban kezeli a parkolásra vonatkozó általános szabályokat. Legutóbb például Kern Andrásnak akadt hasonló jellegű gondja, amikor többször is tilosban állt meg a kedvenc péksége előtt. A színművész ügye komoly vihart kavart: a rendőrség eljárást indított ellene, míg a döntéshozók területrendezést helyeztek kilátásba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem