16 °C Budapest
Defocused photograph looking down to vehicles on a motorway travelling away from the camera

Elkezdődött az autópálya-matricák tömeges ellenőrzése: így kerülik el az élelmesek a bírságot

2023. február 20. 12:22

Hatalmas népszerűségnek örvend a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) saját online e-matrica-lekérdezője. Egy hónap alatt közel egymillió alkalommal ellenőrizték a közlekedők ezen a felületen, hogy van-e autópálya-matricájuk, és az meddig érvényes. A lekérdező elindítása jelentősen csökkentette az ilyen tartalmú ügyfélhívások számát is a NÚSZ Zrt. Call Centerében

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) 2023. január 17-én indította el saját online e-matrica-lekérdezőjét a nemzetiutdij.hu oldalon. A felületen csak az első napon mintegy 300 ezer matricaellenőrzés történt, az azóta eltelt egy hónapban, 2023. február 17-ig pedig közel egymillió alkalommal használta az utazóközönség a lekérdezőt.

A NÚSZ Zrt. fejlesztése, mely egy újabb lépés a digitalizáció és az ügyféligények minél magasabb szinten történő kielégítése irányába, az első hónap tapasztalatai alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Míg tavaly egész évben nagyjából minden ötödik hívás alkalmával az autópályamatrica-vásárlásaikról érdeklődtek ügyfeleink, addig idén jelentősen csökkent az ilyen típusú telefonos megkeresések aránya. 2023. január 17. - február 17. között hozzávetőlegesen 50 százalékkal esett vissza a Call Centerünkben az ilyen tartalmú hívások aránya az előző év ugyanezen időszakához képest. Ennek köszönhetően növekedett társaságunknál a más típusú ügyfélmegkeresések kezelésére fordítható humán erőforrás.

Az új szolgáltatásunk elindítása a társaságunknál történt online vásárlásokra is pozitív hatást gyakorolt. Az említett egyhónapos időszakban a nemzetiutdij.hu oldalunkon 50 százalékkal több e-matricát vettek a közlekedők, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

Az e-matrica-lekérdező használatával kapcsolatos első havi tapasztalatok alapján a NÚSZ Zrt. kéri ügyfeleit, hogy a lekérdezéshez mindenképpen fogadják el a sütibeállításokat, valamint különösen figyeljenek a felségjelzés és a rendszám pontos megadására. Utóbbit elválasztás vagy kötőjel nélkül kell megadni, a folyamat során csak a betűket és a számokat kell beírni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fontos kiemelni továbbá, hogy a nemzetiutdij.hu oldalon lévő e-matrica-lekérdező az egyetlen olyan online matricalekérdező felület, amely teljeskörű, hivatalos információt tartalmaz a hazai díjköteles utakra történt matricavásárlásokról. Ennek megfelelően a lekérdezés eredménye nem függ a vásárlás módjától és helyétől, azaz mindegy, hogy a vignettát a NÚSZ Zrt.-nél vagy viszonteladó partnerein keresztül, benzinkúton, az interneten, esetleg SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül vették-e.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. folyamatosan dolgozik szolgáltatásai fejlesztésén, új ügyfélbarát megoldások kialakításán. Ennek mentén újította meg nemzetiutdij.hu oldalát és az arról elérhető saját online értékesítési felületét is, ahol ügyfelei kényelmi díj nélkül vásárolhatnak autópálya-matricát. A NÚSZ Zrt. megújult weboldala modern, a korábbinál egységesebb, jobban illeszkedik a cég arculatához, céljaihoz és tevékenységéhez, továbbá informatív és könnyen kezelhető, akár okoseszközökön (mobiltelefonon, tableten) is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem