Hand of man fueling up a vehicle with a yellow gas pump.

Érik a fordulat a magyar benzinkutakon: itt a friss előrejelzés, ezt minden autós megérzi

2022. december 11. 18:06

December 6-án életbe lépett az uniós olajembargó az orosz olajjal szemben és a 60 dolláros ársapka. Pont akkor, amikor a magyar hatósági árat eltörölték. Ennek hatására a háború előtti szintre esett vissza a Brent olaj hordónkénti árfolyama, ami jelenleg 77 dolláros szinten mozog. Ez pedig egy 11 százalékos árcsökkenést jelent, azonban ez koránt sem jelent még meg a hazai üzemanyagárakban – számolt be a Holtankoljak.

December 6-án életbelépett az uniós olajembargó, aminek hatására a Brent olaj ára visszaesett a háború előtti szintre, 77 dollár környékére. Ez összességében egy 11 százalékos árcsökkenést jelent. Azonban ez nem látszik meg a hazai kiskereskedelmi árakban, amik koránt sincsenek 500 forint körül ennek ellenére sem.

Ennek oka a lap szerint a forint gyengülése, hiszen a dollárért újra 397 forint felett kell fizetnünk, ami közel 100 forinttal jelent gyengébb árfolyamot, mint 2021-ben. Emellett pedig az is hatással van a benzinárakra, hogy a 480 forintos ársapka kivezetésével egyidőben a kormány visszaemelte a benzinre és a gázolajra egyaránt a bruttó 32 forintos literenkénti jövedéki adót.

A jövőhéten ennek függvényében csökkenthetik az üzemanyagok nagykereskedelmi árát, azonban ez az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve koránt sem jelenti azt, hogy ezzel párhuzamosan a kiskereskedelmi árakban érezhető lesz ez a csökkenés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?