14 °C Budapest
Hand woman presses on the remote control car alarm systems.

Elképesztő használtautós csalás terjed Magyarországon: rengeteget bukhat, aki bedől neki

2022. május 15. 12:04

Elrejtette eladásra kínált autója komoly hibáit az a 43 éves autókereskedő, aki ellen most fejezték be a nyomozást a monori rendőrök. A kifogástalan állapotúként meghirdetett kocsi korántsem volt az, a vevőnek mintegy másfél millió forintos kára keletkezett.

Egy 57 éves budapesti férfi feljelentésére indítottak nyomozást a monori rendőrök 2021 nyarán. A károsult egy vecsési autókereskedésben vásárolt egy kiváló állapotúként kínált és külsőre tetszetős személygépkocsit, amiről később a szakszervizben, egy további független szervizben, valamint egy igazságügyi gépjármű-közlekedési műszaki szakértő által is alátámasztottan rejtett, eltitkolt hibákra derült fény. Nem csupán esztétikai eltéréseket mutattak ki, hanem azt is, hogy a gépjármű hátsó részét szinte teljesen kicserélték, holott az autót gyakorlatilag kifogástalan állapotúként hirdették meg és adták el-írta a rendőrség honlapján.

A jármű karosszériáját a hátsó ülés előtt, valamint a „C” oszlopok felső részénél elvágták, a kivágott részt ismeretlen eredetű karosszériarésszel pótolták. A beavatkozás jelentősen befolyásolta a karosszéria szilárdságát, valamint a korrózióvédelmet. A gépkocsi javítását - az értékesítési ár feltornázása miatt - súlyosan szakszerűtlenül, a gyári technológia figyelmen kívül hagyásával végezték el, ennek következtében a karosszériája egy esetleges ütközéskor nem az elvártak szerint védte volna meg a benne utazókat.

A nyomozás adatai szerint a gépkocsi karosszériája 2019-ben, egy külföldön történt közlekedési balesetben komolyan megrongálódott, a kereskedő sérülten hozatta Magyarországra, majd megjavíttatta és eladásra kínálta, eltitkolva mindezt. A gyanútlan vevő ezek után 1.466.500 forintért vásárolta meg a nem szakszerűen helyrehozott járművet. A kereskedő részéről tanúsított tévedésbe ejtés és károkozás alapozta meg a csalás gyanúját.

A rendőrök a vecsési autókereskedés akkori cégvezetőjét 2022. február 9-én nagyobb kárt okozó csalás bűntettével gyanúsították meg. A 43 éves budapesti férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem