The image of parked cars downtown street in Budapest, Hungary

Újabb parkolási szigor jön Budapesten: már itt sem állhat meg bárki, mutatjuk a részleteket

2022. május 14. 12:31

Augusztus 1-jén Újlipótvárosban is kezdetét veszi a lakossági parkolás, egy hónapos türelmi idővel. Az új szabályozás a parkolóhelyek 30%-át érinti. Tavaly nyáron már Terézvárosban és Erzsébetvárosban is új parkolási rend került bevezetésre, szintén a helyben élők esti parkolási lehetőségeinek javítása érdekében.

A parkolóhelyek 30 százalékát érinti az új parkolási rend, amelyet augusztus 1-jén vezetnek majd be Újlipótvárosban.

2022. május 16-án, jövő hét hétfőn megkezdődik a kizárólagos lakossági parkolóhelyek kialakítása a Dráva utca – Váci út - Szent István körút – Duna part által határolt területen. Újlipótvárosban a parkolóhelyek 30%-át, 1950 helyet közlekedési táblák és kiegészítő táblák segítségével jelölünk ki kizárólagos lakossági parkolóhelyeknek. A munka előreláthatólag július 29-éig tart

- számolt be a kerület a Facebookon. A kizárólagos parkolás augusztus 1-i tervezett indulásától 1 hónapos türelmi idővel számolnak, mely során figyelmeztetésre kerül sor, büntetésre nem. A türelmi idő leteltét követően a kijelölt parkolóhelyeken kizárólag az 1-es parkolási zónára szóló matricák jelentenek jogosultságot a parkolóhelyek használatára az adott időszakban.

A kivitelezés során 124 oszlopon, összesen 373 új tábla kihelyezése történik meg, mely jelezni fogja a közlekedők részére az új parkolási rendet. Az intézkedéstől azt várják, hogy javulnak az érintett területen a helyben élők éjszakai parkolási lehetőségei.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem