6 °C Budapest
brand new winter tyre for driving on snow - showing tyre profile

Egyre durvul az alapanyaghiány: az autóipar újabb területén jöhet drágulás

2022. április 11. 09:35

A magas gyártási és szállítási költségek, valamint az anyaghiány  az abroncsok árait is jócskán megemelheti. Nem meglepő módon az ukrajnai háború áll az eremelések hátterében  – írja az autoszektor.hu nevű oldal.

Az Alzura Tyre24 platform elemzése szerint, amelyet az Automobilwoche idéz, februárban és márciusban átlagosan bő 15 százalékkal nőttek a gumikereskedők és a szervizek beszerzési árai a tavalyi év azonos időszakához képest. Az árak tavaly átlagosan 6,5 százalékkal emelkedtek.

A legnagyobb német gumiabroncsgyártónál, a Continentalnál nem lehet általános megállapításokat tenni a gumiárak alakulásáról - jegyzi meg az oldal. A termelési költségek változása - például az emelkedő alapanyagárak miatt azonban a drágulás nem kerülhető el. Michael Schwämmlein, a német szövetségi gumiabroncs-kereskedelmi szövetség műszaki igazgatója szerint ugyanakkor az emelkedő árak jelenleg meglehetősen lecsökkent kereslettel párosulnak. Bár még nagyon korai a gumicsere szezon értékelése, az első számok bizonyos vásárlási vonakodásra utalnak – mondja Schwämmlein.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?