15 °C Budapest
brand new winter tyre for driving on snow - showing tyre profile

Egyre durvul az alapanyaghiány: az autóipar újabb területén jöhet drágulás

2022. április 11. 09:35

A magas gyártási és szállítási költségek, valamint az anyaghiány  az abroncsok árait is jócskán megemelheti. Nem meglepő módon az ukrajnai háború áll az eremelések hátterében  – írja az autoszektor.hu nevű oldal.

Az Alzura Tyre24 platform elemzése szerint, amelyet az Automobilwoche idéz, februárban és márciusban átlagosan bő 15 százalékkal nőttek a gumikereskedők és a szervizek beszerzési árai a tavalyi év azonos időszakához képest. Az árak tavaly átlagosan 6,5 százalékkal emelkedtek.

A legnagyobb német gumiabroncsgyártónál, a Continentalnál nem lehet általános megállapításokat tenni a gumiárak alakulásáról - jegyzi meg az oldal. A termelési költségek változása - például az emelkedő alapanyagárak miatt azonban a drágulás nem kerülhető el. Michael Schwämmlein, a német szövetségi gumiabroncs-kereskedelmi szövetség műszaki igazgatója szerint ugyanakkor az emelkedő árak jelenleg meglehetősen lecsökkent kereslettel párosulnak. Bár még nagyon korai a gumicsere szezon értékelése, az első számok bizonyos vásárlási vonakodásra utalnak – mondja Schwämmlein.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem