26 °C Budapest
Shanghai.China-July 202`1: exterior of Volkswagen AG car store at night. German car brand

100 ezer személyautót hív vissza a német gyártó: tűzveszélyesek a VW, Audi, Seat és Škoda modellek

2022. április 1. 10:45

Tűzveszély miatt globális szinten mintegy százezer autót kell visszahívnia a Volkswagen Csoportnak - írja az autopro.hu a Bild értesülése alapján. Az ügyben érintett az Audi, a Seat, a Cupra, a Volkswagen és a Škoda is, azaz a konszern személyautókkal foglalkozó legtöbb márkája.

A németországi lap értesülései szerint az érintett modellek esetében a motorburkolat nem megfelelő rögzítése forró alkatrészekkel való érintkezéshez vezethet, ami tüzet okozhat. Tudomásuk szerint Németországban tizenhat ilyen esetet már jelentettek. Így a Volkswagen Csoportnak több mint százezer járművet kell visszahívnia világszerte. A Bild szerint a visszahívás a Volkswagen Csoport több márkáját – a Volkswagent, az Audit, a Seatot és Škodát – érinti. 

A Volkswagen brandet sújtja leginkább a visszahívási kampány, világszerte 58.100 autójuknak kell műhelybe mennie. A Cupránál 30.467, a Škodánál 15.636 autó érintett. Az Audi és a Seat modelljei kevésbé vannak veszélyben, előbbi gyártó 6320, utóbbi mindössze 798 példányt kénytelen visszahívni. A visszahívásban 2020 és 2022 között gyártott autók érintettek, a járművek tulajdonosaival a gyártó közvetlenül veszi fel a kapcsolatot.

Ugyanakkor kétszer is a szervizekbe kell mennie a tulajdonosoknak: az első látogatás során az érintett alkatrészt eltávolítják, hogy megszüntessék a tűz lehetséges okát. Ez mindössze néhány percet vesz igénybe, a következő alkalommal a régi burkolatot egy stabilabb változatra cserélik. Ennek részletei még nem ismertek – írta a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?