21 °C Budapest
Handholds Fuel nozzle to add fuel in the car at the gas station. Close up of fuel monitoring system refueling petroleum to the vehicle at the gas station.

Tisztázta a minisztérium: ez lesz a sorsa az üzemszünetre vonuló benzinkutaknak

2022. február 16. 14:31

A kormány május közepéig tartja fenn az üzemanyagok árának maximalizálását. A benzinárstop meghosszabbításával változatlan formában maradnak érvényben a kapcsolódó rendelkezések. A zavartalan ellátásbiztonság érdekében az üzemszünetet hirdető benzinkutak működtetését átmenetileg nyilvántartott szolgáltatók vehetik át, amelyek minisztériumi kijelölés alapján minden esetben gondoskodnak arról, hogy egyetlen magyarországi település lakosai se maradjanak üzemanyag nélkül. Az innovációs tárca folyamatosan egyeztet a feladatok átvételére kész és képes MOL vezetésével - közölte az ITM.

Az elszabaduló energiaárak miatt egész Európában emelkedik az üzemanyagok ára. A kormány tavaly novemberben a 95-ös benzin és a gázolaj árát legfeljebb literenként 480 forintos szinten rögzítette, először három hónapra. A beavatkozás nélkül, a világpiaci folyamatok miatt ma jóval 500 forint feletti áron tankolhatnánk a benzinkutakon. A benzinárstopot a napokban újabb három hónapra hosszabbították meg, az így május 15-éig érvényben marad, további védelmet biztosítva az autót használó családoknak.

A kormány már tavaly megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a rögzített ársapka mellett is megőrizze az ellátás biztonságát. Az eddigi rendelkezések a továbbiakban változatlan formában alkalmazhatók - közölte a tárca.

Ha egy töltőállomás nem képes a vásárlók megfelelő kiszolgálására, és ezért üzemszünetet hirdet, úgy az innovációs tárca a hatályos szabályozásban foglaltak alapján, az ellátásbiztonság szempontjait szem előtt tartva megvizsgálja a kijelölés szükségességét. Amennyiben ez indokolt, a feladatok átmeneti ellátására egy nyilvántartott szolgáltatót jelölnek ki.

Mostanáig nem volt egyetlen olyan vállalkozás sem, aki helyett mást kellett volna kijelölni. Az innovációs tárca folyamatosan egyeztet a feladatok átvételéhez szükséges erőforrásokkal rendelkező MOL vezetésével. A magyar emberek üzemanyaggal való ellátása tehát változatlanul biztonságos, biztosított

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- írta az ITM.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?