25 °C Budapest
Komoly veszélyben a magyar autósok: súlyos baleset lehet a vége, ha erre nem figyelsz

Komoly veszélyben a magyar autósok: súlyos baleset lehet a vége, ha erre nem figyelsz

2022. január 26. 13:01

Javában benne vagyunk a télben, és ha hinni lehet a meteorológiának, a tél még jó néhány hétig a vendégünk lesz. Az ilyenkor szokásos havas és/vagy jeges utak sokunknak jelentenek kihívást.

Különösen veszélyesek az utak a téli időszakban, ezért a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) további tippeket osztott meg az autósokkal arról, hogy mire kell különösen odafigyelni ebben az időszakban.

Télen is lehet biztonságosan autózni, ehhez szükséges megfogadni néhány tanácsot, a januári-februári időszakra. Ami kihagyhatatlan, az a téli abroncs. Nem, nem spórolunk azzal, ha fent hagyjuk a nyári szettet. A havas, jeges, szó szerint jéghideg aszfalton nem tudunk biztonságosan gyorsulni, megállni, kanyarodni, egyszóval közlekedni, ha nincs megfelelő abroncsunk. Számos országban a téli abroncs – Ausztriában például a havas területeken november 1-től április 15-ig – egyenesen kötelező a téli abroncs. (A sógoroknál a téli gumiabroncsok alternatívájaként megengedett a hólánc használata is legalább két meghajtott keréken - de csak akkor, ha az utat összefüggő vagy nem jelentősen megszakított hó- vagy jégréteg borítja. Nálunk ez nem megoldás.)  

Fontos, hogy márciusig a jégkaparó, a hóseprű és az ajtózárakhoz használatos jégtelenítő (spray) is az alapfelszerelés részét kell képezze. Hideg napokon, fagyos hideg éjszakák után mindig hagyjunk öt-tíz percet arra, hogy indulás előtt megtisztítsuk az autót a jégtől és a hótól. Ha másért nem, akkor azért, mert törvényi előírás a megfelelő (ki)látási viszonyok megteremtése. A szélvédőnek csak egy kis részének "látóablakként" történő szabaddá tétele büntetendő, és baleset esetén biztosítási jogi következményekkel is járhat. Ugyanakkor súlyosan szennyezi a környezetet, ha a motort járatjuk, miközben a jeget kaparjuk. Indulás előtt mindig szakítsunk időt arra, hogy a járművet megtisztítsuk a hótól és a jégtől. Az ablakok mellett az autó tetejét is teljesen le kell söpörni; ha a hó menet közben leesik, és más közlekedőket talál el, az balesetet okozhat. Ha egyszer s mindenkorra meg akarjuk spórolni a jég reggeli lekaparásának időigényes maceráját, felszerelhetjük az autót állófűtéssel. Nem olcsó mulatság, de tagadhatatlanul kényelmes.

Amikor az utat hó és jég borítja, az első és legfontosabb tanács: lassíts! Nedves úton 50%-kal, havas és jeges úton pedig akár 70 százalékkal is csökkenteni kell a sebességet. A követési távolságot is nagyvonalúan kell kiszámítani: hóban és jégen a fékút drámaian megnő. Nagyon leegyszerűsítve: Száraz úton 50 km/h sebességnél (pl. városi környezetben) kb. 25 méteres féktávolsággal lehet számolni. A reakcióidőt is beleszámítva ez kb. 40 méteres féktávolságot eredményez. Havas úton ugyanez a szám 115 méterre, míg tükörjégen akár 265 méterre is nőhet! Mindez természetesen függ az abroncstól, a vezetőtől, a gépjárműtömegétől, a fékek hatékonyságától, de a lényeg: télen nem túlzás sokszoros fékúttal számolni. Számoljuk azzal is, hogy sajnos még mindig nem mindenki vált novemberben téli abroncsra, az ő féktávolságuk még hosszabb lesz. Alkalmanként végezzünk rövid fékpróbát nyílt úton, amikor nem veszélyeztetünk másokat. Így megtapasztalhatjuk az útviszonyokat és a féktávolságot csúszós utakon. A jobb láthatóság érdekében a tompított fényszórókat mindig, szükség esetén a ködlámpákat is be kell kapcsolni.

Ha alacsony fordulatszámon tartjuk a motort, az javítja az úttartást. Az alacsony fordulatszámnál a gumiabroncsok jobban tapadnak, havas és jeges körülmények között ezért célszerű a szokásosnál korábban a következő - magasabb - fokozatba kapcsolni. A fagypont körüli hőmérsékleten az útviszonyok gyakran különösen gyorsan változnak. Az úgynevezett fekete jég kellemetlen meglepetésként érheti az autósokat - az út hirtelen olyan csúszós lesz, mint az üveg. A fekete jég veszélye különösen nagy az árnyékos útszakaszokon, a hidakon és az erdei szakaszokon; a jég még 0 fok feletti hőmérsékleten is gyakran sokáig megmarad. Ha az útviszonyok vezetés közben gyorsan romlanak, érdemes pihenőt tartani, és esetleg megvárni a hókotrót.

Az ESP (elektronikus stabilitási program) havas és jeges utakon maradjon bekapcsolva. Ez csökkenti a jármű megcsúszásának kockázatát. Azonban nem szabad teljesen erre hagyatkoznunk, a program nem mindenható, még bekapcsolt ESP-vel is feltétlenül szükséges a vezetési stílusunk „téliesítése”. A rángató vagy a különösen heves kormánymozdulatok miatt az autó télen különösen könnyen csúszhat meg. A tapadás elvesztésének elkerülése érdekében havon és jégen extra körültekintően és nyugodtan kell kormányozni - ez különösen akkor érvényes, ha váratlan helyzetek adódnak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mit tegyünk, ha kudarcot vallanak az óvintézkedések?

Ha minden óvintézkedésünk kudarcot vall, és az autó csúszni vagy sodródni kezd, a helyes reakció kulcsfontosságú: vegyük le teljesen a lábunkat a gázpedálról, nyomjuk ki a kuplungot, kormányozzunk óvatosan a kívánt irányba, és fékezzünk. A fékezés segíthet stabilizálni az autót, mert ekkor a súly az első tengelyre kerül, és a gumiabroncsok nagyobb tapadást kapnak. Értelemszerűen ilyenkor is kerülni kell a rángatózó, hektikus kormánymozdulatokat. Ha szükséges, a járművet gyengéd ellenkormányzással és a sebesség néhány km/h-val való csökkentésével lehet újra irányítás alá vonni.

Aki nem érzi magát biztonságban a havas és jeges úton, a vezetésbiztonsági tréningeken megtanulhatja, hogyan tartsa a járművet a csúszós utakon is az uralma alatt. Az autós klubok, valamint az autósiskolák kínálnak kifejezetten téli vezetésbiztonsági tanfolyamokat.

 A fentieknek csak akkor van értelme, ha a legfontosabb feltétel - jó minőségű, megfelelően felpumpált és karbantartott téli abroncs - adott. Ez az alfája és ómegája a téli autózásnak. Sok kényelmetlenséget, balesetet, sérülést kerülhetünk el, ha téli abroncsot vagy legalább négyévszakos abroncsot szerelünk fel. Mindegy, mennyire óvatosan vezetünk, és hogy betartjuk-e a fenti tanácsokat, ha elhasznált, kopott vagy az évszaknak nem megfelelő gumiabroncsok miatt az autó nem engedelmeskedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?