Ügyfélkapu autó lekérdezés: Így ellenőrizd egy autó adatait egyszerűen!

Ügyfélkapu autó lekérdezés: Így ellenőrizd egy autó adatait egyszerűen!

2021. szeptember 9. 14:32

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés már bármelyik magyar állampolgár számára elérhető egyszerű online ügyintézési folyamat. Az Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 évében nem igényel mást, csak egy ügyfélkapus regisztrációt, illetve azt, hogy ismerjük az autó lekérdezés szemszögéből fontos rendszámot.

Cikkünkben eláruljuk, hogyan zajlik az autó lekérdezés Ügyfélkapu 2021 évi folyamata, mit tudhatunk meg egy Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 során. Milyen műszaki és más adatok ismerhetőek meg egy magyar autóról, mik a legkeresettebb adatok, amelyeket egy Ügyfélkapu autó lekérdezés megmutathat számunkra? Mi a JSZP és mi a szerepe az Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 folyamataiban?

Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés során a magyar járművekkel kapcsolatban tudhatunk meg konkrét műszaki adatokat. A legkeresettebb információk közé az autók kilométeróra állása, a járművek baleseti előélete és az eredetiségvizsgálat során készült fényképek tartoznak, de az Ügyfélkapu autó lekérdezés során más adatokat is kinyerhetünk, amelyek létfontosságúak lehetnek például egy autó megvásárlása előtt. A hivatalos Ügyfélkapu autó lekérdezés mindemellett teljesen biztonságos is, hiszen az autó tulajdonosának adatai nem elérhetőek, így nem sérülnek a személyiségi jogok sem.

Ügyfélkapu autó lekérdezés és JSZP

Az autó lekérdezés Ügyfélkapu használatával történik a magyarorszag.hu oldalon keresztül, ahol a belépést követően megjelenik a JSZP, azaz a Jármű Szolgáltatási Platform felülete. A JSZP egy 2019 januárja óta működő, ingyenes, Ügyfélkapu autó lekérdezés céljából létrehozott online adatbázis, ami bárki számára hozzáférhető. Az Ügyfélkapu autó lekérdezés rendszerének működtetése állami kezekben van: a Jármű Szolgáltatási Platform úgy jött létre, hogy a Belügyminisztérium egyesítette a különböző hivatalok nyilvántartását, egy egységes és megbízható információforrást létrehozva.

Honnan származnak az autó lekérdezés adatai?

A magyar Kötvénynyilvántartásból, a Kárnyilvántartásból, a Közúti Közlekedési Nyilvántartásból és a Közúti Járműelőéleti Nyilvántartásból.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés menete

Az Ügyfélkapu autó lekérdezés 2021 és az Ügyfélkapu általános használata nem számít újdonságnak: a magyar autótulajdonosok körében egyre elterjedtebb a platformok használata. A felhasználók az Ügyfélkapu e-ügyintéző rendszerén keresztül a magyarorszag.hu oldalán megnyithatják a járműszolgáltató rendszerét, ahol bármikor ellenőrizhetik jelenlegi vagy régi autójukat – ehhez mindössze a rendszám ismerete szükséges. Az Ügyfélkapu autó lekérdezés segíthet eldönteni továbbá azt is, hogy jó döntés-e megvásárolni egy használt autót ismeretlen tulajdonostól, vagy érdemes azt az autó lekérdezés Ügyfélkapu eredményei szerint elkerülnünk.

Ügyfélkapu autó lekérdezés: Milyen adatokat ismerhetünk meg egy autóról?

 • a gépjármű származási országa;
 • a származás ellenőrzésének eredménye;
 • a járművek (forgalmi engedélyben feltüntetett) műszaki adatai;
 • kilométeróra-állás + annak rögzítési időpontja;
 • a járművek érvényes forgalmazási korlátozására vonatkozó adatai;
 • a körözés ténye;
 • a nyilvántartott tulajdonosainak száma a jármű első magyarországi nyilvántartásba vételének időpontjától;
 • a kötvénynyilvántartásból beszerzett biztosításra vonatkozó adatok;
 • a forgalomból kivont állapot ténye, forgalomból való kivonás oka, jellege, a kivonás kezdő időpontja;
 • a jármű alvázszámára, motorszámára, motorkódjára, rendszámára és regisztrációs matricájára tett megállapítások;
 • az eredetiségvizsgálat képi dokumentációja;
 • a gépjármű előzetes eredetiségvizsgálata során megállapított minősítése;
 • az előzetes eredetiségvizsgálat végzésének időpontja;
 • az előzetes eredetiségvizsgálatot lefolytató vizsgálóállomás neve, címe;
 • a kárnyilvántartásból beszerzett káreseményre vonatkozó adatok és a káresemények dátumai.

Mik az Ügyfélkapu autó lekérdezés korlátai?

Mivel az új auto lekerdezes ugyfelkapu használatával hozzáférhető program még mindig újdonságnak számít, sajnos nem minden adat kérhető le egy-egy Ügyfélkapu autó lekérdezés során. Tipikusan ilyen információk a kártörténeti adatok, amelyek csak 2019. év eleje óta vannak dokumentálva a JSZP Ügyfélkapu autó lekérdezés rendszerében – éppen ezért az idősebb használt autók esetében sokszor szinte lehetetlen megmondani, hogy milyen kártörténeti előzményeik vannak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 17. 20:55