16 °C Budapest
Pre Owned Cars For Sale on Car Dealer Lot. Closeup Photo. Automotive Industry Concept.

Fontos változás a használtautó-piacon: durván eshet az ilyen kocsik értéke

2021. szeptember 7. 10:38

A Levegő Munkacsoport már jövőre megkezdené az elavult dízelek kitiltását a fővárosból. Az egyik használtautó hirdetési oldal megnézte, hogy a javaslat milyen autókat érinthet, és azt is, hogy azokból mennyi található a hazai piacon, beleértve a használtautó-importot.

Még a nyárról származik a Levegő Munkacsoport javaslata, hogy 2022 júliusától kezdve fokozatosan vezessék be a korszerűtlen dízelautók Budapestről való kitiltását. Először a védett övezetekből, majd a Nagykörút és a Budai körút által határolt területről, végül a főváros teljes területéről. Mégpedig úgy, hogy 2024-től csak a legalább Euro 5-ös, 2026-tól pedig csak Euro 6-os (vagy annál jobb besorolású) dízelautókkal lehessen közlekedni. A felvetés szerint a helyi lakosok 2022 júliusáig regisztrált autói átmenetileg mentesülnének a korlátozás alól.

Milyen autókat érintene ez?

Mivel az Európai Unió területén 2011-től elvárt az újonnan forgalomba helyezett autóknál az Euro 5-ös emissziós norma, a 2024-től javasolt tiltás a hazai autópark 15 éves átlagéletkoránál fiatalabb dízeleket is érintené. A 2026-tól javasolt korlátozás még szigorúbb: az akkor 11 évnél idősebb dízeleket is tiltaná, hiszen az Euro 6 norma 2015 szeptemberétől elvárt.

„Bár a dízelautók budapesti forgalomkorlátozása még csak javaslat szintjén létezik, a fővárosban is közlekedő dízelautó-vásárlóknak már most érdemes felkészülniük a lehetséges szabályozásra, s ennek megfelelően autót választani”

– javasolja Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője. A használtautó-hirdetési oldalon egyébként az állomány közel 10%-a már ma is Euro 5-ös és Euro 6-os besorolású. Ezek főleg fiatalabb, 4,2 éves átlagéletkorú autók, köztük jelentős mértékű valóban újszerű, de a vadonatújaknál kedvezőbb árú szalonautóval és akár teljesen új autókkal. Utóbbi tényező jelentősen felfelé húzza átlagárukat, ami jelenleg 5 millió forint feletti, míg a belvárosi területekről már jövőre tiltani javasolt legfeljebb Euro 4-eseké 1,5 millió forint alatti.

Bár a használt autók piaca jelenleg is pezseg – a hazai tulajdonosváltások száma meghaladja a 2019-es rekordév adatait is –, az emissziós korlátozás további vásárlási rohamot indíthat, hiszen a Datahouse Kft-től származó állománykimutatás szerint a 3,9 milliós személyautóparkunk mintegy 20 százaléka Euro 5-ösnél rosszabb besorolású dízel. Ezeknek nyilván csak egy része közlekedik Budapesten, ugyanakkor mégis nagyobb állományról van szó, mint amennyi hibrid és elektromos autó összesen fut az országban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A portál adatai szerint a használt dízelautók piacának vezetője a Volkswagen (leginkább a Passat, Gold, Sharan trió által), második helyen a BMW (3-as, 5-ös és X5-sorozat), harmadikon a Ford (Focus, Mondeo, Galaxy) áll. A dobogósok után márkaszinten az Audi, a Mercedes-Benz, az Opel, a Renault, a Peugeot, a Skoda és a dízel személyautót ma már újonnan nem is kínáló, a hibridek terén viszont vezető Toyota említhető.

A Budapestről kitiltandó autók értéke jelentősen csökkenhet majd, sőt, már most látható a tiltani tervezett dízelek árcsökkenése. Főként az idősebb és olcsóbb dízelautók vásárlásakor kell tisztában lenni azzal, hogy a  keresési statisztikák szerint már ma is csaknem kétszer annyi vevő keres benzines modellt a használtpiacon, mint dízelt. Az emissziós szabályozásra azonban nemcsak a fővárosi közlekedésben, hanem az importban is erősen szükség lenne. A Datahouse adataiból kiolvasható, hogy az Euro 5 norma alatti dízelek aránya az idei használtautó-importban is jelentős, 37%-os, amivel nagymértékben nő a hazai autóparkon belüli arányuk is – jegyzi meg Katona Mátyás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?