20 °C Budapest
Fontos újítás a magyar jogosítványoknál: ha van Ügyfélkapud, ezt mindenképp intézd el

Fontos újítás a magyar jogosítványoknál: ha van Ügyfélkapud, ezt mindenképp intézd el

2021. április 18. 14:51

Egyszerűbben és gyorsabban hosszabbíthatjuk meg a jogosítványunkat, ha rendelkezünk regisztrációval a Magyarország.hu-ra. Így működik a jogosítvány hosszabbítás az Ügyfélkapun.

Egyszerűbb és gyorsabb lett a magyar jogosítványok kiadása az Ügyfélkapun – vette észre a Totalcar.hu. Ráadásul az eljárás így négyezer forint helyett ingyenes lehet. Ugyanis február óta a a Személyreszabott Ügyintézési Felületen (SZÜF) az okmányokról szóló menüben, a vezetői engedélyre kattintva kell lehet egy nyilatkozatot arról, hogy felhatalmazzuk a Belügyminisztériumot, hogy a jövőben külön kérelem nélkül gyártson nekünk új jogosítványt, amikor a régi lejárt.

Akinek van ügyfélkapuja, ám ezt a nyilatkozatot nem tölti ki, annak a továbbiakban is személyesen kell bemennie a Kormányablakba, ha lejárt a jogsija, ráadásul ott a 4000 forintos kiállítási díjat is ki kell fizetni (az idősebbeknek olcsóbb).

A Totalcar hozzátette, mindehhez az állami rendszerben lennie kell három évnél nem régebbi igazolványképnek. Amennyiben nincs, egy további, szintén új szolgáltatás lehet a megoldás hamarosan, ahol videochat lehetőséget alakítottak ki. Maga a felhatalmazó nyilatkozat így néz ki:

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?