33 °C Budapest
Feloldották a korlátozást: fontos bejelentést tett a minisztérium

Feloldották a korlátozást: fontos bejelentést tett a minisztérium

2020. november 13. 15:03

A hétvégi kamionstopot visszavonásig feloldotta az ITM - közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében a tárca. A cél, mint írják, hogy zavartalanul folyhasson az áruszállítás.

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. Ezzel megszűnik a főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig érvényben lévő kamionstop. A folyamatos áruellátás érdekében ugyanis az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást. A kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa.

A szakmai szervezetek részben a járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az ITM intézkedését.

A tárca úgy érvel: szerintük a felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. Így mint írják, gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?