18 °C Budapest
Feloldották a korlátozást: fontos bejelentést tett a minisztérium

Feloldották a korlátozást: fontos bejelentést tett a minisztérium

2020. november 13. 15:03

A hétvégi kamionstopot visszavonásig feloldotta az ITM - közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében a tárca. A cél, mint írják, hogy zavartalanul folyhasson az áruszállítás.

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. Ezzel megszűnik a főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig érvényben lévő kamionstop. A folyamatos áruellátás érdekében ugyanis az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást. A kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa.

A szakmai szervezetek részben a járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az ITM intézkedését.

A tárca úgy érvel: szerintük a felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. Így mint írják, gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01