13 °C Budapest

Elképesztő, mennyi használt autót veszünk: az újak is szépen fogynak

2020. január 31. 18:01

Az előzetes adatok alapján 2019-ben jelentősen felpörgött a gépjármű-értékesítés: 21,1 százalékkal, 6008 darabra bővült az eladott gépjárművek összesített száma az egyik kereskedőnél. Ebből a belföldön eladott új 21,2, a használt 39, míg a külföldön eladott új gépjárművek száma 15 százalékkal bővült. Jó évet zárt a szolgáltatói üzletág is, miután a szervízórák száma 12,6, a gépjárműkölcsönzés terén a bérleti napok száma pedig 12,5 százalékkal emelkedett.

Az AutoWallis Nyrt. mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) erős évet zárt 2019-ben, összemérve az előző év összesített értékesítési darabszámaival, a szervizórák számaival, a kölcsönzési flottamérettel és a bérleti napok számával - írják közleményükben. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a társaság 2019-es értékesítési adatai alapján elmondta, hogy az eredmények alapján jól halad a társaság tavaly tavasszal meghirdetett stratégiájának megvalósítása: továbbra is erős az organikus növekedés, a belföldi bővülés a piaci átlag feletti, és az AutoWallis külföldi piacait is az uniós átlagot meghaladó növekedés jellemzi.

Az AutoWallis Nemzetközi disztribúciós üzletága az előző évvel összehasonlítva 15 százalékkal több, összesen 1.996 darab új autót értékesített - írják. A Belföldi disztribúciós üzletág az új gépjármű eladásait 21,2 százalékkal 3.210, míg a használtakét 39 százalékkal, 802 darabra növelte. Mindez azt jelenti, hogy az összesített értékesítés 21,1 százalékkal 6.008 darabra emelkedett. Az Autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 12,6 százalékkal 49.640-re, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 10,7 százalékkal 592 darabra bővült. A bérleti események számának kis mértékű, 1,8 százalékos csökkenését ellensúlyozza, hogy a bérleti napok száma az átlagos bérleti esemény hosszának növekedésével párhuzamosan 12,5 százalékkal, 139.437-re emelkedett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem