32 °C Budapest
Magyar autósok tömegei keresnek szervizt nyáron: mutatjuk, miért

Magyar autósok tömegei keresnek szervizt nyáron: mutatjuk, miért

2018. július 30. 13:30

Klímajavítás, autómentés, általános karbantartás: ezeket a szolgáltatásokat kutatja a legtöbb autós Magyarország első közösségi szervizkereső oldalán, derült ki közel százezer felhasználó kereséseit megvizsgálva. A nyári időszakban megnövekszik az érdeklődés az autószervizek kínálata iránt: a tradicionális autófelkészítés mellett egyre népszerűbbek a kényelmi szolgáltatások is. A statisztikák szerint a meghibásodásokat főleg az időjárási viszonyokból vagy figyelmetlenségből adódó balesetek és a magas hőmérséklet miatti elektronikai problémák okozzák.

A KSH adatai alapján közel másfélszer annyi baleset történik az utakon a nyári hónapokban, mint a zord időjárású téli időszakban. A jó idő beköszöntével lankad az autósok figyelme, ezért több a közúti baleset és a külső hőmérséklet emelkedéséből származó műszaki - főként elektronikai - probléma is. Az autómentés épp ezért az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, amiért a gépjármű-tulajdonosok szervizkeresésre adják a fejüket a nyár folyamán. Magyarország első közösségi szervizkereső alkalmazásán, a GarVisoron is előkelő helyen szerepel az autómentés a keresett szolgáltatások között: ezt minden ötödik felhasználó jelöli meg böngészése tárgyaként - írja közleményében a Bárdi Autó Zrt., a GarVisor portál fenntartójra.

Az internetes oldal - amely több mint 2.500 regisztrált szerviz szolgáltatásait tartalmazza - a 2018. április-júliusi időszakban elindított keresések háromnegyede olyan általános szolgáltatásokra irányult, mint az olaj- és szűrőcsere, ami arról árulkodik, hogy az autótulajdonosok a nyaralás előtt főként ebből a célból keresik fel a szervizeket a hosszú út előtt. Az autóvillamosság területéhez tartozó javítások szintén gyakori keresőszavak a portálon, ezeket a látogatók közel 50 százaléka üti be a keresőbe. A site adatai szerint a felhasználók egyharmada a nyári időszakban a klíma meghibásodása miatt keres szervizt, de az autósok nincsenek egyszerű helyzetben, mert csak a felmért műhelyek alig negyedének portfóliója tartalmazza ezt a szolgáltatást.

A kényelmi szolgáltatások közül a legtöbben az éjjel-nappal nyitvatartó szervizeket keresték a 2018. áprilistól júliusig terjedő időszakban, ezen belül is főként a non-stop gépkocsi-átvétel és non-stop javítási szolgáltatások iránt érdeklődtek. A keresések alapján elmondható, hogy a kereslet óriási, hiszen a szervizek nyitva tartása sokszor egybeesik klienseik munkaidejével, ezért a tulajdonosok nyitottak az olyan megoldások felé, amik biztosítják számukra, hogy bármikor leadhassák és bármikor el is hozhassák gépkocsijukat a szerelőtől. Sajnos a műhelyek egyelőre nehezen tudják kielégíteni az autósok igényeit, hiszen az éjjel-nappali átvételt mindössze a felmért szervizek 20 százaléka, a szintén éjjel-nappali javítások biztosítását pedig csak 7 százalék tudta garantálni. 

A legtöbb keresés a portál adatbázisában Budapestről és környékéről érkezik. Szintén sokan kérnek segítséget Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Veszprém megyében is. A felületre mindeddig több mint 2500 autószerviz regisztrált, melyek 20 százaléka a fővárosból és Pest megyéből származik. A közép-magyarországi régiót Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye követi. A közösségi szervizkereső felületén a felhasználók leggyakrabban Peugeot, Opel és Ford típusú járművekhez keresnek megfelelő szervizszolgáltatást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A honlapon és a hozzá kapcsolódó közösségi mobilalkalmazáson keresztül idén március óta összesen 100.000 keresés érkezett 500 település több ezer szervizének szolgáltatásai között. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós képet kapjanak a környező szervizek tevékenységeiről és a lakóhelyük környezetében olyan szakembert találjanak, akinek szolgáltatási palettája a leginkább megfelel számukra. A szervizkereső portál munkatársai közel fél éve járják az országot, hogy a nyilvános online adatbázisokban szereplő szervizeket személyesen felkeressék és meggyőződjenek azok valós működéséről és tevékenységeiről. 

A felhasználók a szolgáltatások keresése mellett online értékelhetik az adott műhelyt és az ott végzett munka minőségét, ezzel segítséget nyújtva autóstársaik számára a megfelelő, és mindenek előtt megbízható szerviz kiválasztásában. A közösségi szervizkereső használata mind a felhasználók mind a szervizszolgáltatók számára ingyenes.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22