2 °C Budapest

Magyar autósok tömegei keresnek szervizt nyáron: mutatjuk, miért

2018. július 30. 13:30

Klímajavítás, autómentés, általános karbantartás: ezeket a szolgáltatásokat kutatja a legtöbb autós Magyarország első közösségi szervizkereső oldalán, derült ki közel százezer felhasználó kereséseit megvizsgálva. A nyári időszakban megnövekszik az érdeklődés az autószervizek kínálata iránt: a tradicionális autófelkészítés mellett egyre népszerűbbek a kényelmi szolgáltatások is. A statisztikák szerint a meghibásodásokat főleg az időjárási viszonyokból vagy figyelmetlenségből adódó balesetek és a magas hőmérséklet miatti elektronikai problémák okozzák.

A KSH adatai alapján közel másfélszer annyi baleset történik az utakon a nyári hónapokban, mint a zord időjárású téli időszakban. A jó idő beköszöntével lankad az autósok figyelme, ezért több a közúti baleset és a külső hőmérséklet emelkedéséből származó műszaki - főként elektronikai - probléma is. Az autómentés épp ezért az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, amiért a gépjármű-tulajdonosok szervizkeresésre adják a fejüket a nyár folyamán. Magyarország első közösségi szervizkereső alkalmazásán, a GarVisoron is előkelő helyen szerepel az autómentés a keresett szolgáltatások között: ezt minden ötödik felhasználó jelöli meg böngészése tárgyaként - írja közleményében a Bárdi Autó Zrt., a GarVisor portál fenntartójra.

Az internetes oldal - amely több mint 2.500 regisztrált szerviz szolgáltatásait tartalmazza - a 2018. április-júliusi időszakban elindított keresések háromnegyede olyan általános szolgáltatásokra irányult, mint az olaj- és szűrőcsere, ami arról árulkodik, hogy az autótulajdonosok a nyaralás előtt főként ebből a célból keresik fel a szervizeket a hosszú út előtt. Az autóvillamosság területéhez tartozó javítások szintén gyakori keresőszavak a portálon, ezeket a látogatók közel 50 százaléka üti be a keresőbe. A site adatai szerint a felhasználók egyharmada a nyári időszakban a klíma meghibásodása miatt keres szervizt, de az autósok nincsenek egyszerű helyzetben, mert csak a felmért műhelyek alig negyedének portfóliója tartalmazza ezt a szolgáltatást.

A kényelmi szolgáltatások közül a legtöbben az éjjel-nappal nyitvatartó szervizeket keresték a 2018. áprilistól júliusig terjedő időszakban, ezen belül is főként a non-stop gépkocsi-átvétel és non-stop javítási szolgáltatások iránt érdeklődtek. A keresések alapján elmondható, hogy a kereslet óriási, hiszen a szervizek nyitva tartása sokszor egybeesik klienseik munkaidejével, ezért a tulajdonosok nyitottak az olyan megoldások felé, amik biztosítják számukra, hogy bármikor leadhassák és bármikor el is hozhassák gépkocsijukat a szerelőtől. Sajnos a műhelyek egyelőre nehezen tudják kielégíteni az autósok igényeit, hiszen az éjjel-nappali átvételt mindössze a felmért szervizek 20 százaléka, a szintén éjjel-nappali javítások biztosítását pedig csak 7 százalék tudta garantálni. 

A legtöbb keresés a portál adatbázisában Budapestről és környékéről érkezik. Szintén sokan kérnek segítséget Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Veszprém megyében is. A felületre mindeddig több mint 2500 autószerviz regisztrált, melyek 20 százaléka a fővárosból és Pest megyéből származik. A közép-magyarországi régiót Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye követi. A közösségi szervizkereső felületén a felhasználók leggyakrabban Peugeot, Opel és Ford típusú járművekhez keresnek megfelelő szervizszolgáltatást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A honlapon és a hozzá kapcsolódó közösségi mobilalkalmazáson keresztül idén március óta összesen 100.000 keresés érkezett 500 település több ezer szervizének szolgáltatásai között. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós képet kapjanak a környező szervizek tevékenységeiről és a lakóhelyük környezetében olyan szakembert találjanak, akinek szolgáltatási palettája a leginkább megfelel számukra. A szervizkereső portál munkatársai közel fél éve járják az országot, hogy a nyilvános online adatbázisokban szereplő szervizeket személyesen felkeressék és meggyőződjenek azok valós működéséről és tevékenységeiről. 

A felhasználók a szolgáltatások keresése mellett online értékelhetik az adott műhelyt és az ott végzett munka minőségét, ezzel segítséget nyújtva autóstársaik számára a megfelelő, és mindenek előtt megbízható szerviz kiválasztásában. A közösségi szervizkereső használata mind a felhasználók mind a szervizszolgáltatók számára ingyenes.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem