13 °C Budapest
Magyar autósok tömegei keresnek szervizt nyáron: mutatjuk, miért

Magyar autósok tömegei keresnek szervizt nyáron: mutatjuk, miért

2018. július 30. 13:30

Klímajavítás, autómentés, általános karbantartás: ezeket a szolgáltatásokat kutatja a legtöbb autós Magyarország első közösségi szervizkereső oldalán, derült ki közel százezer felhasználó kereséseit megvizsgálva. A nyári időszakban megnövekszik az érdeklődés az autószervizek kínálata iránt: a tradicionális autófelkészítés mellett egyre népszerűbbek a kényelmi szolgáltatások is. A statisztikák szerint a meghibásodásokat főleg az időjárási viszonyokból vagy figyelmetlenségből adódó balesetek és a magas hőmérséklet miatti elektronikai problémák okozzák.

A KSH adatai alapján közel másfélszer annyi baleset történik az utakon a nyári hónapokban, mint a zord időjárású téli időszakban. A jó idő beköszöntével lankad az autósok figyelme, ezért több a közúti baleset és a külső hőmérséklet emelkedéséből származó műszaki - főként elektronikai - probléma is. Az autómentés épp ezért az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, amiért a gépjármű-tulajdonosok szervizkeresésre adják a fejüket a nyár folyamán. Magyarország első közösségi szervizkereső alkalmazásán, a GarVisoron is előkelő helyen szerepel az autómentés a keresett szolgáltatások között: ezt minden ötödik felhasználó jelöli meg böngészése tárgyaként - írja közleményében a Bárdi Autó Zrt., a GarVisor portál fenntartójra.

Az internetes oldal - amely több mint 2.500 regisztrált szerviz szolgáltatásait tartalmazza - a 2018. április-júliusi időszakban elindított keresések háromnegyede olyan általános szolgáltatásokra irányult, mint az olaj- és szűrőcsere, ami arról árulkodik, hogy az autótulajdonosok a nyaralás előtt főként ebből a célból keresik fel a szervizeket a hosszú út előtt. Az autóvillamosság területéhez tartozó javítások szintén gyakori keresőszavak a portálon, ezeket a látogatók közel 50 százaléka üti be a keresőbe. A site adatai szerint a felhasználók egyharmada a nyári időszakban a klíma meghibásodása miatt keres szervizt, de az autósok nincsenek egyszerű helyzetben, mert csak a felmért műhelyek alig negyedének portfóliója tartalmazza ezt a szolgáltatást.

A kényelmi szolgáltatások közül a legtöbben az éjjel-nappal nyitvatartó szervizeket keresték a 2018. áprilistól júliusig terjedő időszakban, ezen belül is főként a non-stop gépkocsi-átvétel és non-stop javítási szolgáltatások iránt érdeklődtek. A keresések alapján elmondható, hogy a kereslet óriási, hiszen a szervizek nyitva tartása sokszor egybeesik klienseik munkaidejével, ezért a tulajdonosok nyitottak az olyan megoldások felé, amik biztosítják számukra, hogy bármikor leadhassák és bármikor el is hozhassák gépkocsijukat a szerelőtől. Sajnos a műhelyek egyelőre nehezen tudják kielégíteni az autósok igényeit, hiszen az éjjel-nappali átvételt mindössze a felmért szervizek 20 százaléka, a szintén éjjel-nappali javítások biztosítását pedig csak 7 százalék tudta garantálni. 

A legtöbb keresés a portál adatbázisában Budapestről és környékéről érkezik. Szintén sokan kérnek segítséget Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Veszprém megyében is. A felületre mindeddig több mint 2500 autószerviz regisztrált, melyek 20 százaléka a fővárosból és Pest megyéből származik. A közép-magyarországi régiót Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye követi. A közösségi szervizkereső felületén a felhasználók leggyakrabban Peugeot, Opel és Ford típusú járművekhez keresnek megfelelő szervizszolgáltatást.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A honlapon és a hozzá kapcsolódó közösségi mobilalkalmazáson keresztül idén március óta összesen 100.000 keresés érkezett 500 település több ezer szervizének szolgáltatásai között. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós képet kapjanak a környező szervizek tevékenységeiről és a lakóhelyük környezetében olyan szakembert találjanak, akinek szolgáltatási palettája a leginkább megfelel számukra. A szervizkereső portál munkatársai közel fél éve járják az országot, hogy a nyilvános online adatbázisokban szereplő szervizeket személyesen felkeressék és meggyőződjenek azok valós működéséről és tevékenységeiről. 

A felhasználók a szolgáltatások keresése mellett online értékelhetik az adott műhelyt és az ott végzett munka minőségét, ezzel segítséget nyújtva autóstársaik számára a megfelelő, és mindenek előtt megbízható szerviz kiválasztásában. A közösségi szervizkereső használata mind a felhasználók mind a szervizszolgáltatók számára ingyenes.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?