1 °C Budapest

Kiderült, mivel utaznak legszívesebben a magyar családok

2016. november 11. 18:01

A leggyakrabban gépkocsival közlekednek a magyarok, a megkérdezettek 60 százaléka ül hetente többször a volán mögé. Azonban, ha van gyerek a családban, akkor többször váltanak két kerékre: a szülők 40 százaléka szeretne többet biciklizni, míg a gyermektelen felnőtteknek csak 27 százaléka tervezi ezt.

A magyarok 60 százaléka autózik, míg a helyi tömegközlekedést és a biciklit csak 32, illetve 31 százalék használja hetente több alkalommal - derül ki a K&H Biztosító biztos jövő indexéből. A felmérés szerint a gyakran autózók 69 százaléka férfi, az autóhasználat pedig leginkább az országon belül a nyugati országrészre és a kisebb településekre jellemző. A helyi tömegközlekedés pedig leginkább a fővárosiak körében népszerű: 65 százalékuk használja hetente többször. A felmérésből az is kiderül, hogy a legritkábban használt közlekedési módok a telekocsi és a repülőgép.

Család két keréken

Míg az autózók és a helyi tömegközlekedést használók 75-80 százaléka a jövőben ugyanannyit utazna ilyen módon, a megkérdettek közel hatoda - 14,4 százaléka - a biciklizést gyakoribbá tenné. Biciklire leginkább a gyerekesek pattannának gyakrabban: a gyermeket nevelő szülők 40 százaléka szeretne többet biciklizni, míg a gyermekteleneknél mindössze 27 százalékos az arányuk.

Nyerő a vonat

A megkérdezettek a biztonság alapján is sorba rendezték a közeledési eszközöket. A tömegközlekedést a lakosság kifejezetten biztonságosnak tartja: a vonatot 74 százalék, a távolsági buszt 70, a helyi tömegközlekedést pedig 68 százalék mondta biztonságosnak. A repülés megítélése valamivel rosszabb, a lakosság 62 százaléka bízik benne. Annak ellenére, hogy a leggyakrabban az autókat használják a magyarok, a megkérdezettek mindössze 55 százaléka találta biztonságos közlekedési módnak az autózást. A gépkocsik mögé csak a telekocsi, a bicikli és a motorok szorultak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm