20 °C Budapest
Nem csak a gazdagoknak jár az ingyen parkolás

Nem csak a gazdagoknak jár az ingyen parkolás

Pénzcentrum
2016. május 9. 14:42

A zöld rendszámú autók számos könnyítést kapnak a sima rendszámmal ellátott autókhoz képest, az ingyen parkolás mellett az is vonzó lehet az elektromos autókban, hogy ingyen tölthetjük a járművet. Sokan azt gondolhatják, hogy az elektromos autók a gazdagok játékszerei és így csak ők jogosultak az előnyök kihasználására, azonban már alig több mint 1,5 millió forintért kaphatunk zöld rendszámos autót.

A zöld rendszámú (plug-in hibridek és tisztán elektromos autók, amelyek legalább 25 kilométert elektromosan tudnak megtenni) autóknak több kedvezmény is jár:

  • A belvárosban ingyen parkolhatnak,
  • Ingyenes az elektromos töltés,
  • A teljesítményadó is csupán évi 76 ezer forint,
  • A buszsávokat is hamarosan használhatják és
  • A dugódíj megfizetését is (valószínűleg) megúszhatjuk majd vele.

Azonban a legtipikusabb zöld rendszámos autók bizony luxusterepjárók és sportkocsik a 444.hu összeállítása szerint.

Tényleg csak a gazdagok kiváltsága a zöld rendszám?

Azonban nemcsak a gazdagok élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha megnézzük a Használtautó.hu kínálatát, akkor már 1 millió 650 ezer forintért találhatunk olyan autót, amellyel az előnyöket kihasználhatjuk. Ugyan ez az autó egy átalakított jármű, így csupán belvárosi használatra alkalmas, azonban ezzel már mi is kihasználhatjuk az előnyöket.

Forrás: Használtautó.hu

Három millió forintos kategóriában viszont már gyári, újszerű állapotú elektromos autót is találhatunk, ráadásul, ha négy millió forintig felmegyünk az árral, akkor már számos teljesen elektromos hajtású autóból válogathatunk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: Használtautó.hu

Ezek előnye egyébként a nagy terepjárókkal szemben, hogy amennyiben szigorítják a zöld rendszámra vonatkozó autók szabályait (például súlykorlátozás), ezek a kisautók várhatóan akkor is megfelelnek majd a kritériumoknak.

Forrás: Használtautó.hu

Az is plusz pont lehet a megvásárlásuk mellett, hogy ezek a kisautók kizárólag elektromos hajtással bírnak. Emiatt ugyan csak az agglomerációs, illetve belvárosi közlekedésre alkalmasak, azonban ha a vegyes hajtású hibridektől megvonják a zöld rendszámot, ezek várhatóan akkor is megkapják a kedvezményeket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?