27 °C Budapest
Autósok, figyelem: itt lesz ellenőrzés a hétvégén

Autósok, figyelem: itt lesz ellenőrzés a hétvégén

2015. május 29. 13:01

Fokozott közúti ellenőrzés lesz a hétvégén Pest megyében. A baleseti statisztikákat használva jelölik ki a sebességmérések helyét - írja az InfoRádió.

Május 29 - én pénteken 13 órától vasárnap éjfélig tart a fokozott ellenőrzés a Pest megyében, amelynek a célja, hogy a megye területén a halálos kimenetelű és a személyi sérüléssel járó baleseteket megelőzzék - mondja a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea szerint cél az is, hogy kiszűrjék az ittas vagy bódult állapotban vezető személyeket. A rendőrök azokat a szabályszegő járművezetőket is eljárás alá vonják, akik a közúti közlekedésére vonatkozó szabályokat megszegik, de a gyalogosokra és a kerékpárosokra is fokozottan figyelnek a rendőrök, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzését is végzik.

A szóvivő hozzátette: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságilletékességi területén a két és fél nap alatt bárhol lehet számítani az ellenőrzésekre, a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, a cél kifejezetten a jogsértő cselekmények megakadályozása illetve azok megelőzése - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.

Elmondta azt is, hogy az új sebességmérő eszközökkel folyamatosan dolgozik a rendőrség, a fokozott ellenőrzésen is számítani kell a megye útjain a sebesség ellenőrzésére, ezeknek is kifejezetten a megelőzés a célja. A baleseti gócpontokat figyelembe véve, a baleseti statisztikát elemezve kerül sor a sebességmérések helyének meghatározására.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?