6 °C Budapest

Egyre kevesebben vezetnek ittasan Magyarországon

Pénzcentrum
2013. november 7. 09:36

A legfrissebb baleseti statisztika szerint az év első tíz hónapjában a személyi sérüléssel járó balesetek 10,1 százalékáért voltak felelősek az ittasan közlekedők, míg tavaly az év azonos időszakában 11,4 százalékáért - írja a Népszabadság.

A lap közlése szerint a rendőrség az ittas vezetők által okozott balesetek számának csökkenését részben a nyáron hatályba lépett Btk.-módosításokkal, részben pedig a gyakori és szigorú ellenőrzésekkel magyarázza.

A Népszabadság emlékeztetett: a nyáron hatályba lépett új szabályozás értelmében már nem aszerint büntetik az ittas vezetőket, hogy mennyire befolyásolta vezetőképességüket az elfogyasztott alkohol. A büntetés kiszabásához ma már elegendő az alkoholfogyasztás tényét megállapítani. Ha valaki ittasan ült volánhoz, akkor is súlyos büntetésre számíthat, ha jobban vezet, mint más józanul - írta a lap.

Hozzátették: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akinek a szervezetében 0,5 ezrelék vér-, vagy 0,25 ezrelék légalkoholszintet mérnek, annak azonnal ugrik a jogosítványa és büntetőeljárás is indul ellene.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm