21 °C Budapest

A héten a dízeleseken csattan az ostor

Pénzcentrum
2013. november 4. 15:35

Szerdától két forinttal emelkedik a dízel átlagára a hazai töltőállomásokon. Mindez azt jelenti, hogy a benzint továbbra is átlagosan 392-393 forintos, a gázolajat viszont már 415-416 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Szerdától bruttó két forinttal emeli a MOL a dízel nagykereskedelmi listaárát, míg a benzin ára ezúttal nem változik. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét továbbra is bruttó 371,6, a gázolajét viszont bruttó 393,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (2 forintos dízelár emelés) szembesülhetnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 392-393 forintos, a gázolajat pedig 415-416 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét még mindig 19 forinttal, a gázolajét pedig 12 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 4,6 százalékos, a dízel esetén 2,8 százalékos csökkenésnek felel meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?