20 °C Budapest

Itt laknak a legszegényebbek és a leggazdagabbak Mo-on

Pénzcentrum
2013. november 3. 18:25

A kormány szerdán megbeszélést folytatott a devizahitelesek helyzetének rendezéséről, és arra jutott, hogy csak a jogi feltételek tisztázódása után lehet a kérdést gazdaságilag is rendezni. A héten cikksorozatunkban a kártyás vásárlás előnyeit vettük sorba, több olyan tippet és trükköt megtudhatsz cikkeinkből, ami hasznos lehet a hétköznapok során. Azt is megnézheted, hogy hol élnek a legszegényebbek és a leggazdagabbak országunkban.

Az adósságból is engednének a bankok: ez nem kellett a kormánynak
A bankszövetség az árfolyamgátat megtartását és még vonzóbbá tételét javasolta volna egyebek mellett a devizahitelesek megsegítésére, sőt a bankok még a külön számlán gyűlő adósság egy részének elengedésébe is belementek volna a pénteki javaslatuk szerint, írja az Origo értesüléseire hivatkozva.

Elnapolta a kormány a devizahitelesek megmentését
A kormány szerdán megbeszélést folytatott a devizahitelesek helyzetének rendezéséről, és arra jutott, hogy csak a jogi feltételek tisztázódása után lehet a kérdést gazdaságilag is rendezni - mondta a nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

Módosítás: hosszú sorok lehetnek a bankoknál

A költségvetési bizottság ma beadott, Rogán Antal előterjesztő által támogatott módosító indítványa világossá teszi, hogy mindenkinek joga van az ingyenes készpénzfelvételhez. A negatív számlaegyenlegűek is igényelhetik az ingyenességet, ezt azonban minden ügyfélnek írásban, a bankfiókjában kell megtennie.

Egyre többen akarnak, mégsem tudnak megtakarítani
Egyre többünk szerint fontos az öngondoskodás, miközben egyre kevesebbünknek van bármilyen félretett pénze - így néz ki most Magyarország az OTP Öngondoskodási Index olvasása közben, amit a Portfolio.hu Öngondoskodási Konferenciáján mutattak be.

Lakást 4 millió alatt Pesten? Nem lehetetlen: itt a lista!
A leggazdagabb magyaroknak kínált luxusingatlanokról készült összeállítások gyakran bejárják a médiát. Szintén sokakat foglalkoztathat azonban az a kérdés, hogy milyen lakásokhoz is lehet hozzájutni a lehető legkevesebb pénzből. Ezúttal az Otthontérkép blog készített összeállítást arról, hány darab és milyen 4 millió forint alatti lakás található jelenleg a közel 15 ezer budapesti ajánlatuk között. Érdemes böngészni, hiszen igazi gyöngyszemekre is bukkantak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kötelező biztosítás: sok autós drágulásra számíthat
Meghirdette 2014 elejétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait Magyarország tizenöt illetékes biztosítója. Az autósok 69 százalékát érintő idei év végi kampány nagy újdonsága az, hogy általánosságban emelkedtek a díjak.

Nem érted a villanyszámlát? Itt a részletes segítség
Szénipari szerkezet-átalakítási díj; na az meg mi? - teszik fel rengetegen a kérdést kezükben a villamosenergia-kereskedelmi elszámoló számlával. A Pénzcentrum.hu részletes számlamagyarázójából minden kiderül.

Itt laknak a legszegényebb és a leggazdagabb emberek Mo-on

Szinte az összes környező ország vásárlóereje meghaladja Magyarországét - derül ki a legfrissebb adatokból. Európa vásárlóerő tekintetében megosztott, 45-szörös a különbség az egyes országok között - hangzott el a GfK Hungária mai sajtótájékoztatóján.

Na ezért éri meg bankkártyát használni

Mostanra egyértelművé vált, hogy a tranzakciós illeték bevezetése, majd mértékének idén nyári emelése lényegesen megdrágította a lakossági bankolást. A felmérések szerint a hatás sem maradt el: legtöbben kevesebb alkalommal vesznek fel készpénzt az automatákból, ritkábban használják bankkártyájukat, sőt, sokan bankkártya helyett készpénzzel vásárolnak. Pedig fontos tudnunk, hogy a plasztik-használat sok előnnyel jár, sokkal biztonságosabb, átláthatóbb, mint a készpénz, ráadásul külföldön is mindig kéznél van.

Így tuti nem vernek át a netes vásárlásnál: 6 + 1 tipp

Cikksorozatunkban néhány napja bemutattuk olvasóinknak azt, hogy áll az e-commerce, azaz az online kereskedelem Magyarországon. A számok egyértelmű növekedést mutatnak a vásárlók és a kereskedők részéről egyaránt, ugyanakkor sokan vannak olyanok is, akik csak most ismerkednek a webshopok világával. Számukra is fontos lehet, hogy egyszerűen és biztonságosan tudjanak vásárolni a világhálón: a Pénzcentrum.hu most ehhez ad néhány hasznos tanácsot.

Mutatjuk: így úszhatod meg a hosszú sorokat a boltok pénztárainál

Mint arról hétfői cikkünkben beszámoltunk, egyre kedveltebb az egy érintéssel működő fizetés Magyarországon is, növekszik az erre alkalmas kártyák száma, egyre több helyen fizethetünk az új technológiával. Most a rendszer működését mutatjuk be olvasóinknak, megmutatjuk, hol lehet, hol érdemes használni a technológiát, és természetesen a mégoly fontos biztonsági kérdésekről sem feledkezünk meg.

Új üzletlánc jöhet Magyarországra: indul az árverseny?

A magyar vásárlók sem tudják kikerülni a világtrendeket: egyre többen és egyre többször vásárolunk a világhálón. A hazai webáruházak száma is növekedést mutat, sőt, egyre komolyabb szereplők szállnak be az üzletbe - ezzel pedig újabb vásárlói tömegeket mozgatnak az e-commerce, azaz az online kiskereskedelem felé. A Tesco, a CBA és a Media Markt már elindította online szolgáltatását, jöhet az Amazon is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm