Street protest against war in Ukraine in town square.

Vészjósló jövendölést mondott be a CIA feje: ekkora veszítheti el Ukrajna a háborút

2024. április 19. 20:14

A CIA igazgatója, William Burns figyelmeztetett, hogy Ukrajna veszítheti el a háborút Oroszországgal szemben az év végére akkor, ha nem kap megfelelő nyugati támogatást, ami létfontosságú az ország védelmi képességének fenntartásához és a politikai rendezés feltételeinek alakításában - írta meg a Daily Mail. .

A CIA igazgatója, William Burns figyelmeztetett arra, hogy Ukrajna veszítheti el a véres konfliktust Oroszországgal szemben 2024 végére, ha nem kap megfelelő nyugati támogatást. Burns szerint Vlagyimir Putyin orosz vezető előnyös pozícióba kerülhet a politikai rendezés tekintetében, ha Ukrajna nem részesül kiegészítő segítségben. A texasi Dallasban tartott Bush Központ Fórumon elhangzott beszédében Burns kiemelte az ukrán erők jelenlegi nehézségeit a harcmezőn, valamint az orosz nyomás fokozódását.

Az ukrán csapatok lőszer- és utánpótláshiányban szenvednek, miközben Oroszország előrenyomulása folytatódik. Az Avdijivka város elfoglalása után az orosz erők most a Csasziv Jar város felé haladnak, amelynek elfoglalása esetén további stratégiai területek kerülnekhetnek veszélybe. Eközben egy 60 milliárd dolláros amerikai katonai segélycsomag várakozik a képviselőház jóváhagyására, amely jelentős segítséget nyújthatna Ukrajnának.

Burns hangsúlyozta, hogy az amerikai segítség lehetővé tehetné Ukrajna számára a helyzet megfordítását és további sikereket érhetnének el a Krím és a fekete-tengeri flotta ellen. Emellett kiemelte az ukránok pszichológiai és gyakorlati lendületét is. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint Ukrajnának további 34 milliárd font támogatásra van szüksége ebben az évben. Kristalina Georgieva, az IMF ügyvezető igazgatója szerint fontos lenne véget vetni az orosz-ukrán háborúnak. A G7 tagjai megfontolják egy 300 milliárd dollár értékű befagyasztott orosz vagyon felhasználását Ukrajna támogatására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem