London, 2023. november 3.Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt.MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Egyre kopik Elon Musk vagyona: mi történik a Tesla-vezér dollármilliárdjaival?

2024. április 7. 12:37

Mark Zuckerberg pénteken a Bloomberg Billionaires Index szerint a világ harmadik leggazdagabb embere lett, megelőzve Elon Muskot, akinek vagyona a Tesla részvényeinek értékcsökkenése miatt csökkent, míg Zuckerberg vagyonát a Meta Platforms részvényeinek emelkedése növelte - számolt be a MarketWatch.

Mark Zuckerberg, a Meta Platforms Inc. vezetője pénteken felküzdötte magát a világ harmadik leggazdagabb emberének pozíciójába, megelőzve ezzel Elon Muskot, a Tesla Inc. alapítóját. Ez az előrelépés 2020 óta az első alkalom, hogy Zuckerberg maga mögé utasította Musk-ot a vagyon nagyságát tekintve.

Elon Musk vagyonának csökkenése részben annak tudható be, hogy a Tesla lemondta egy kedvező árú autómodell terveit, ami negatívan érintette a cég részvényeinek értékét. A Reuters által közzétett jelentés szerint ez a döntés hozzájárult Musk visszaeséséhez a Bloomberg Billionaires Indexén, bár Musk ezt később cáfolta.

A Tesla számára további kihívást jelentett, hogy márciusig tartó három hónapos időszakban csökkentek az autószállítások számai, ami az első ilyen éves csökkenést jelenti a Covid-19 járvány kezdete óta. Ezzel szemben Zuckerberg vagyona jelentős növekedést mutatott, miután a Meta Platforms részvényei új csúcsokat értek el. Az év során Zuckerberg vagyonának növekedése 58,9 milliárd dolláros volt, míg Musk vagyona 48,4 milliárd dollárral csökkent.

Jelenleg Zuckerberg nettó vagyona 186,9 milliárd dollár, míg Muské 180,6 milliárd dollár. Ez jelentős változást mutat ahhoz képest, amikor 2021 novemberében még 215 milliárd dollár volt közöttük a különbség.

A technológiai és elektromos jármű részvények piaci teljesítménye is eltérő képet mutat. Míg a Tesla részvényei idén 34%-ot estek vissza és az S&P 500 index egyik legrosszabbul teljesítő részvényévé váltak többek között a globális kereslet lassulása és gyártási problémák miatt, addig a Meta részvényei 49%-ot emelkedtek az erős negyedéves eredmények hatására.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Bloomberg Billionaires Index szerint továbbra is Bernard Arnault és Jeff Bezos állnak az első két helyen 223,4 milliárd, illetve 207,3 milliárd dolláros vagyonnal.

címlapkép: Tolga Akmen, MTI/MTVA 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm