33 °C Budapest

Címke: vagyonosodás (18 cikk)

Pénzcentrum | 2022. április 17. 20:21

Mi az oligarcha szó jelentése, ki a helyi oligarcha?

Az oligarcha jelentése: mi az az oligarcha, mi az oligarcha szó jelentése? Milyen eredetű az oligarcha kifejezés? Ki a helyi oligarcha, milyen jelekre kell figyelnünk?

MTI | 2013. november 18. 10:03

Hamarosan Svájcban is kutakodhat adócsalók után a NAV

A közeljövőben Svájcban is kutathat a közteherviselés alól elvont pénzek után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A lehetőségre az az adóztatási egyezmény ad módot, amelyet az ősszel láttak el kézjegyükkel a magyar és svájci állam képviselői.

Pénzcentrum | 2013. április 12. 05:28

Adóellenőrzés: ne fecsegj a revizornak, nagyon pórul járhatsz!

"Ne szólj szám, nem fáj fejem" - nagyon is megszívlelendő ez a mondás, ha valakit adóellenőrrel hoz össze a balsorsa. Alapszabály: szóban semmit ne nyilatkozz a revizornak. Különösen igaz ez a mostanában megszaporodott internetes aukciós oldalakon történő ingóságok eladásával kapcsolatos ellenőrzésekre, illetve a vagyonosodási vizsgálatokra.

Pénzcentrum | 2013. március 19. 12:05

Bűzlik valami a vagyonosodási vizsgálatok körül? Ezrek sorsa függ ettől

A vagyonosodási vizsgálatoknál alkalmazott joggyakorlatot áttekintő munkacsoport alakult a Kúria vezetésével. Az elemző csoport feladata lesz, hogy megvizsgálja a valós adóalap megállapítása érdekében alkalmazott becslési eljárás jogszabályi hátterét és az ítélkezési gyakorlatot. A Pénzcentrum.hu oldalán több ízben közölt ellenőrzési tapasztalatok alapján bőven lesz mit megvizsgálni.