2020. július 7. kedd Apollónia

Visszatér a vasárnapi boltzár: majdnem minden üzletet érint a változás


Felbolydul a mostanában amúgy sem egyszerű életünk. itt a hosszú hétvége, ami felkavarja a vásárlási rutint is. Sokan nem tudják, de már vasárnap is ünnepnap van, ergó a legtöbb üzlet nem nyit ki, azaz időlegesen visszatér a vasárnapi boltzár. Mutatjuk, hol lehet mégis bevásárolni!

Ismét egy hosszú hétvége, felbolydul a mostanában amúgy sem egyszerű életünk, hiszen hétfőn pünkösd lesz. Ám sokan elfelejtik, hogy már a vasárnap is ünnepnapnak számít, úgyhogy

május 31-én és június 1-én a legtöbb bolt zárva lesz.

A jogszabály szerint néhány üzlettípus kivételt jelent, és nyitvatarthat. Így kinyitnak a:

  • benzinkutak
  • ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
  • önálló virágboltok
  • újságosok
  • édességboltok
  • vendéglátó- és szórakozóhelyek
  • kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé
  • illetve a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, benzinkutakon belül működő üzletek. Nyitva lehetnek a strandokon működő boltok is.

Ha be kell vásárolni, akkor azt mindenképpen el kell intézni pénteken vagy szombaton. Jó még tudni, hogy hiába jöttek ki újabb enyhítések,

maradt az a szabály, hogy 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban!

Emellett továbbra is kötelező maszkot viselni a boltokban, és a védőtávolságot is tartani kell. A kedd rendes munkanap, a nyitvatartás is visszatér a normál kerékvágásba.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS