9 °C Budapest

Jön az azonnali visszautalás a vásárlásoknál: online már ez is csak pár kattintás lesz

2020. március 9. 10:59

A felhasználók közel egyharmada választotta az online bankkártyás vásárlást 2019-ben az egyik legnagyobb online piactére. A digitális fizetések további jelentős bővülésére lehet számítani az azonnali fizetési rendszer bevezetésének köszönhetően. 

Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi szereplője. az eMAG hamarosan új pénzügyi szolgáltatásokat tesz elérhetővé, például az azonnali kártyás részletfizetés és az azonnali pénzvisszafizetés elindítása is szerepel 2020-as terveik közt. A 2018-ban tapasztalt, 20 százalékos arányt jócskán meghaladva, a rendelések közel egyharmadát egyenlítették ki online, bankkártyás fizetéssel 2019-ben a szolgáltató kimutatásai alapján. A kártyás vásárlások száma a legutóbbi Black Fridayen tetőzött, amikor a rendelések majdnem 35 százalékát fizették ki bankkártyával a vásárlás időpontjában. 

Bár az MNB legfrissebb adatai szerint a magyar háztartások többségében továbbra is kerülik az online fizetési megoldásokat, az interneten bonyolított kártyás vásárlások száma folyamatosan emelkedik: 2019 harmadik negyedévében 35 százalékkal volt magasabb az ilyen tranzakciók száma az előző év hasonló időszakához képest. 

Az online piactér terve szerint 2020-ban elérhetővé tenné felületén a kártyás részletfizetést is. Ezzel a lehetőséggel a vásárlók a fizetés végén kiválaszthatják, hány hónap alatt szeretnék visszafizetni vásárlásuk végösszegét.

Arra törekszünk, hogy megkönnyítsük vásárlóink életét, így egy könnyen elérhető, gyors felületet biztosítunk az online fizetési opcióknak. A vásárlás egyszerűsítése érdekében a felhasználók biztonsággal megadhatják bankkártyaadataikat, és el is menthetik őket az online felületen. Webáruházunk zárt adatforgalma garantálja, hogy az általuk megadott információk mások számára rejtve maradnak

- ismertette Sain Adrienn, az eMAG pénzügyi szolgáltatásokért felelős képviselője. A webáruház még idén tervezi az azonnali pénzvisszafizetés bevezetését is. Azon vásárlóknak, akik korábban elmentették kártyaadataikat, a visszaküldött termék beérkezésétől és feldolgozásától számított 30 percen belül az eMAG visszatéríti a termékek árát. Ezzel jelentősen csökken a pénzvisszafizetés ideje, a jelenlegi szabályozás szerint erre 14 napjuk van a vállalatoknak. Az azonnali pénzvisszatérítés bevezetésére várhatóan 2020 második felében kerül sor.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm