2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Így packázik az IKEA az online vásárlókkal: se termék, se pénz


Több mint két hónapja várja olvasónk, hogy az Ikea visszautalja a pénzét egy olyan termékért, amit végül nem szállítottak ki neki. A netes vásárlási dömping miatt csúszhatott hiba a rendszerbe?

A tavaszi lezárások miatt nagyon felpörgött az online vásárlás Magyarországon, ám a nagy pörgésben olykor hiba is csúszott a gépezetbe. Egy ilyenbe futott bele olvasónk, Judit is, aki az Ikeából rendelt pár dolgot, és május óta hadakozik a bútorbolttal.

Még májusban rendeltünk az Ikeából pár apróbb dolgot, fizettünk küldték is a visszaigazolást, minden rendben, három nap múlva hozzák a cuccokat. Ám amikor kibontottuk a csomagot, láttuk, hogy egy tétel kimaradt. Nem nagy dolog, egy 1290 forintos lepedő, de ha már kifizette az ember, akkor hozzák már ki...

- mesélte a Pénzcentrum olvasója. Az eset után Juditék írtak egy panaszlevelet az Ikeának, amire a következő válasz érkezett:

Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért. Rendszerünkben technikai hiba történt, ezért az ügye később került feldolgozásra. A megnövekedett fogyasztói megkeresések és vásárlások miatt az ügyének megoldását a mai napon elindítottuk. A termék vételárának visszafordítása elindult.

Elindult, de annyi biztos, hogy célba nem ért, legalábbis Judit azóta sem hallott a bútorboltról, pénzt nem kapott vissza, és a hiányzó terméket sem küldték el neki:

Csak, hogy tiszta legyen: május 26-án rendeltük meg a termékeket, 29-én szállították ki, és még aznap írtunk az üzletnek. A fenti válaszlevél június 23-án érkezett meg. A napokban írtunk nekik megint, arra ma (29-én - a szerk.) annyit válaszoltak, hogy az átutalással kapcsolatban minden információt továbbítottak a pénzügyi munkatársaknak. Úgyhogy most várunk...

- panaszolta olvasónk, de elmondása szerint itt nem áll meg, mert mint mondta "nem arról az 1290 forintról van szó, hanem magáról az elvről. Ha az ember kifizet egy terméket, alap, hogy meg is kapja azt..."

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó