Ide kell menni karácsonyi vásárba: megéri pár órát utazni

2016. december 3. 13:13

A mindennapi rohanásban gyakran nehéz megtalálni azokat a pillanatokat, amikor lelkileg is fel tudunk készülni az ünnepekre, és utolérhet minket a karácsonyi hangulat. Aki hasonló nehézségekkel szembesül, és az ünnep gondolatától csak a teendők listáját látja maga előtt, annak sokat segíthet egy karácsonyi vásár. Az utazni vágyóknak egy listát is összeállított egy brit utazási portál, hogy hová érdemes ellátogatni az adventi időszakban. Budapest is helyet kapott a top 10-es listán.

Az adventi időszakban mindenki máshogy készül az ünnepre, van, akinek a mézeskalács illata, másoknak a kivilágított utcák, vagy olyan karácsonyi filmek, mint az Igazából szerelem hozza meg a karácsonyi hangulatot. De a legtöbb európainak egy-egy karácsonyi vásár is nélkülözhetetlen az ünnepre hangolódáshoz. Sőt, egyre többen az utazást sem spórolják meg maguknak, hogy egy igazán szép és hangulatos adventi vásárban töltődjön az ünnepekre. A brit Teletext Holiday pedig összegyűjtötte nekik a legjobb karácsonyi vásárokat. A listára a budapesti is felkerült.

Prága

A festői Prága belvárosa ideális, hogy az odalátogatók felfedezzék a karácsonyi piacokat, mert a város egy téli csodaországgá változik minden decemberben. A Vencel téren és az Óváros téren tartják a nagy ünnepi megmozdulásokat és kirakodásokat, de kisebb vásárokba a város több pontján is bele lehet botlani. A cseh városban kézművesek, iskolai kórusok és hagyományos nemzeti ételek várják az odalátogató turistákat.

Forrás: Shutterstock

Krakkó

Az ünnepi szezonban az egyik legjobb választás egy kis városnézésre Krakkó. A régi városrész lenyűgöző, és itt van Lengyelország legnagyobb és legjobb karácsonyi vására is. A feldíszített fa standokon szokásos ünnepi kézműves termékek, és nagyon szép üvegdíszeket is lehet találni, ami otthon gyönyörű lesz a karácsonyfán. Gasztronómiában sem utolsó, a fűszeres dió, a mézeskalács és a forralt bor itt is elengedhetetlen.

Berlin

Megdöbbentő, de Berlinben 80 karácsonyi vásár van szerte a városban. Így bárhová is megy az ember, sehol sem lesz tőle messze egy bögre meleg forralt bor. Ha az adventi időszakban Berlinben jársz, ne hagyd ki az óvárosi vásárt, mert a 400 ünnepi stand mellett a dekoráció is valami egészen elképesztő. 

Bécs

Az osztrák fővárosban több, mint 20 hivatalos adventi vásár van. A legnépszerűbb vásár hátterében a feldíszített városháza áll, ez a családok kedvence. Itt a gyerekeknek kézműves foglalkozások is vannak, ahol süteményt és gyertyákat készíthetnek. És természetesen a finom ételek, és a kézműves termékek itt is megtalálhatók.

Forrás: Shutterstock

Párizs

A szerelmesek városa az adventi időszakban is gyönyörű. Nem számít, hogy Párizs melyik pontján vagy, sosem lehetsz túl messze a csillogó karácsonyi fényektől. Válogathatsz, a finom ételektől roskadozó standok, és a gyönyörű kézműves termékek között. Ha ebben az időszakban jársz Párizsban, egyik este sétálj végig a hatalmas karácsonyi falun, a La Defense téren, és a város legszebb fényeit, az Avenue des Champs-Elysées-t se hagyd ki. 

Brüsszel

A Téli Csodák Fesztiválja Brüsszelben megéri az utazást. A látnivalók, a hangok, az ízek, minden megvan, ami egy hagyományos európai karácsonyi vásártól elvárható. Ilyenkor felállítanak óriáskereket, jégpályát, körhintát, és még egy legendás szörnyet is, amit jégből készítenek. És még a fenséges belga csokoládékról nem is beszéltünk. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Budapest

A brit lap szerint a Bazilika melletti vásárba és a Vörösmarty térre is érdemes ellátogatni. Mindkét vásárban lehetetlen ellenállni a bőséges ételkínálatnak, a forralt bor édes illatának. A káposztát, a libacombot, és a mézeskalácsot pedig minden fővárosunkba látogató turistának ajánlják. És a magát műértőnek valló utazókat is arra sarkallják, hogy az ünnepi standok között érdemes vásárolni, mert magas minőségű termékeket árulnak, amelyeket a népművészeti szakértők is jóváhagytak. 

Forrás: Shutterstock

Madrid

A spanyol fővárost igazán átjárja a karácsony szelleme, lenyűgöző vásárokkal telik meg az adventi időszakban. A Parque del Retiro és az Explanada Del Puente del Rey a gyerekeknek nagy kedvencük, reggeltől estig szórakoztató programok várják őket. A fő attrakciót mégis a város főtere, a Plaza Mayor adja. Ez a turistáknak és a helyieknek egyaránt nagy kedvence, a fények, a termékek, az ízek, mind fantasztikusak. 

Riga

A letteknél minden megvan, amit adventi időszakban keres az ember. Rigában 13 éve van karácsonyi vásár, de 1510 óta minden évben állítanak a helyieknek karácsonyfát. A piacokon minden hagyományos, és kézműves dolog megtalálható. Aki egyszer járt már decemberben a városban, az mindig visszavágyik majd.

New York

Szórakozás, vásárlás, látnivalók, hetekre elegendő elfoglaltságot jelentenek az odalátogatóknak. A hollywoodi filmek sok szép new york-i adventi pillanatot megmutattak már, de még így is igazi gyöngyszemekre lehet bukkanni. Felsorolni is nehéz lenne, hova érdemes ilyenkor ellátogatni a városban, de az ünneplőbe öltözött New Yorkban az európai és az amerikai hagyományok találkozása szinte minden részletben megtalálható.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem