Fotókon az őrület: így fosztották ki a boltokat a koronavírus miatt pánikoló magyarok

2020. február 27. 09:29

Egyre több üzletben lesz hiánycikk a konzerv, tartós tej, liszt és a többi tartós cikk: rengetegen kezdtek készleteket felhalmozni egy esetleges, az olaszországihoz hasonló lezárásra készülve. Több olvasónk is küldött fotókat a lefosztott polcokról.

Elsők között a Pénzcentrum számolt be róla, hogy sokan elkezdtek készleteket felhalmozni a koronavíros-járvány miatt, tartva egy esetleges, az olaszországihoz hasonló lezárástól. Keddig cikkünk óta méginkább eldurvult a helyzet a magyar boltokban: kocsiszám vásárolják az emberek a tartós élelmiszereket, háztartási cikkeket.

Egyik olvasónk a csömöri Auchanból küldte az alábbi képet, elmondása szerint rengetegen voltak, és jellemzően felpakolt kocsikkal álltak be a sorba:

Brutál sor a csömöri Auchanban. Fotó: olvasónk.
Pedig azt hittem, így hónap végén már nem lesznek sokan, szerda koraeste könnyen letudhatom a bevásárlást a hét maradék részére. Hát nem így lett... Tolongás volt a tésztáért, konzervekért, vízért. Volt olyan család, akik három bevásárlókocsit pakoltak tele

- fűzte hozzá a fenti fotóhoz, amin látható, hogy a tésztaosztályt teljesen lefosztották az Auchanban.

Mindenki megőrült ebben az országban? Konkrétan ölre mentek az emberek az utolsó karton tartós tejért, vagy lisztért

- mesélte.

Egy másik olvasónk hasonlót tapasztalt tegnap egy XV. kerületi Lidl üzletben: ott is a cukor, liszt, olaj, tej volt a sláger, de nem volt ritka az olyan vásárló, aki tisztítószereket is felpakolt a kocsira. A csömöri Auchanhoz hasonlóan ebben a boltban is tömött sorok álltak, alig győzték az emberek kitolni a megpakolt bevásárlókocsikat.

Hasonlóan járt egy pesti Tescóban is a Pénzcentrum egy másik olvasója, aki a konzerv-osztályról, azaz annak hűlt helyéről küldött nekünk képet:

Konzerv kéne? Ne keresd... Fotó: olvasónk
Őrület, de tényleg... Mindenki, akinek már nem jutott valamilyen konzerv ott mérgelődött, és az árufeltöltőkön kérte számon a hiányt. Dehát nem volt mit tenni, ha elfogyott, akkor elfogyott, gondolom amúgy nem szokott annyira menni a pacalkonzerv meg a sólet, így nem is tartanak nagyobb készletet

- mondta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kaptunk fotókat egy budapesti Aldiból is, ahol a liszteket és a cukrokat kapták szét az emberek.

Fotó: olvasónk.

Az Aldiból jelentő olvasónk elmondása szerint ott is rengetegen vásároltak több kocsira valót.

Fotó: olvasónk.

Nincs ok a pánikra

Nincs semmilyen ok az otthoni készletek felhalmozására, indokolatlan, hogy a magyarok megváltoztassák fogyasztási szokásaikat a koronavírussal kapcsolatos híresztelések miatt. A magyar élelmiszer-kereskedelem 80 százaléka hazai forrásból szerzi be az árut, a kereskedők ráadásul hónapok óta alkalmazkodnak az egyébként is bőséges lakossági fogyasztáshoz, vagyis az ellátási láncunk képes kielégíteni a forgalmasabb időszakokban jellemző igényeket is, akárcsak karácsonykor, húsvétkor

- mondta a Magyar Nemzetnek az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos György szerint itthon folyamatosan biztosított az árukínálat, a beszerzési forrásokat pedig szállítási problémák esetén is hamar pótolni lehet. A főtitkár, aki szerint hazánkban a pánikkeltés okozhat gondot a boltok működésében, nem a vírushelyzet, leszögezte:

szükségtelen, hogy a családok a megszokott életvitelükhöz képest soron kívüli bevásárlásokat iktassanak be. A kereskedelem látja, hogy a hatóságok is folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, ráadásul a boltok működése, a helyzetértékelés kizárólag a jogszabályok és az illetékes hatóságok állásfoglalásaitól függ. Ebben semmilyen változás nem történt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm