2 °C Budapest

Koronavírus: elkezdték felhalmozni a tartós élelmiszereket a magyarok?

2020. február 25. 16:30

Bár még nincs igazoltan koronavírusos beteg Magyarországon, információink szerint sok magyar elkezdett felhalmozni egy esetleges lezárástól tartva. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint trendszerűen nem jelent még meg ez a magyar kiskereskedelemben, de nem számítanánk fennakadásokra, ha hirtelen mindenki nagybevásárolni indulna.

Bár hivatalosan még nincs Magyarországon koronavírusos beteg, de olyan vásárlói visszajelzéseket kaptunk, amelyek szerint sokan elkezdték felhalmozni a különféle tartós élelmiszereket, illetve háztartási cikkeket, tartva egy esetleges - az olaszhoz hasonló - lezárástól. Egy olvasónk szerint például az egyik budapesti Rossmannban már kézfertőtlenítőből sem lehetett kapni kedden.

Az ügyben megkerestük Vámos Györgyöt, aki a Pénzcentrumnak arról beszélt, az Országos Kereskedelmi Szövetség is folyamatosan monitorozza a trendeket, de az utóbbi napokban, hetekben nem tapasztalták, hogy nagy mennyiségű felhalmozásba kezdtek volna a magyarok. A szövetség főtitkára aláhúzta, hogy nem akarnak semmilyen találgatásba, és feltételezésekbe belemenni, de szerinte a hazai üzletekben nem lenne fennakadás egy esetleges roham kapcsán:

hiszen például húsvétkor, karácsonykor is tömegek indulnak el bevásárolni, és nem kevés árut vesznek, mégsincs készlethiány semmiből.

- mondta Vámos György. Itt érdemes azért megjegyezni, hogy a szezonális rohamokra általában előre készülnek a boltok.

A Lidl Magyarország nem realizált kiugró kereslet növekedést az előző év azonos időszakához képest egyetlen termékterületen sem. A vállalat folyamatosan monitorozza a fogyásokat és mindent megtesz annak érdekében, hogy az élelmiszerellátás folyamatosságát és annak zökkenőmentességét fenntartsa

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Lidl Magyarország.

Már közel van

Ugyan hazánkban egyelőre senkinél sem igazolták be, hogy elkapta a koronavírust, de többen is karanténban vannak: például egy diákcsoport és kísérőik, akik Olaszország fertőzött részeiről értek haza a hét végén, illetve egy magyar kamionos is, aki szintén onnan jött Magyarországra, és nem érezte jól magát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A betegség már Ausztriában és Horvátországban is megjelent, és a volt tisztifőorvos szerint lehetetlen meggátolni, hogy hazánkba is begyűrűzzön előbb-utóbb a kór - feltéve egyáltalán, hogy még nincs itt. Falus Ferenc szerint már lehetnek itthon is betegek, vírushordozók, csak eddig nem került kórházba olyan súlyos beteg, akinél azonosították volna a betegséget. Hozzátette, nem lenne baj, ha regisztrálnak egy beteget Magyarországon, főleg, ha behurcolt esetről van szó. Közölte,

baj akkor van, ha már nem lehet követni, hogy ki a fertőzés forrása, és ő másokat is megbetegít, illetve ha egyszerre van beteg Kelet- és Nyugat-Magyarországon.

Olaszországban egyébként éppen ez a gond, hiszen még most sem sikerült megtalálni a nulladik beteget.

Friss cikkeink:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem