16 °C Budapest

Bukhatja milliárdjait az Eurojackpot magyar nyertese? Még nem dőlhet hátra

2019. november 23. 11:07

Még nem dőlhet hátra az Eurojackpot új magyar lottómilliárdosa: könnyen elúszhat az nyereménye, ha nem figyel. Ketyeg a határidő, mutatjuk, mi a teendője annak a honfitársunknak, aki 10 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton.

Hatalmas szerencse érte egy honfitársunkat: a 3; 12; 24; 37; 38; 3; 7 számsorral nem kevesebb, mint 10 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton pénteken este. Arra, hogy valaki megüsse a főnyereményt 1 a 95 344 200-hoz az esély.

Ám a friss lottómilliárdos még nem nyugodhat meg: a nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül, azaz 2020. február 21-ig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a Zrt. - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a lottótársaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása.

A játékleírás szerint a Jackpot és a második legmagasabb nyeremény (5+1 találat) kifizetésére euróban és a személyi jövedelemadó levonása után kerül sor. A pénzt kizárólag átutalással fizetik ki, Magyarországon nyitott euró alapú deviza bankszámlára.

Egyébként másnak sem árt tudni, hogy minden további Eurojackpot nyerőosztályban a közzétett nyeremény nettó, vagyis a személyi jövedelemadóval már csökkentett összeg, mely forintban értendő, illetve forintban is kerül kifizetésre, az alábbiak szerint:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • a 200 000 Ft alatti nyeremények kifizetése bármelyik online terminállal rendelkező értékesítőhelyen, a nyertes átvételi igazolás beolvasása, ellenőrzése után történik
  • 200 001 Ft és 5 000 000 Ft között a Szerencsejáték Zrt. saját üzemeltetésű lottózóiban az átvételi igazolás átadása és egy úgynevezett nyereményigénylési lap kitöltése szükséges, a nyeremény kifizetése ezt követően banki átutalással történik Magyarországon működő bankban nyitott forint alapú bankszámlára;
  • 5 000 001 Ft és e feletti összegű nyeremény esetében a nyeremény kifizetése szintén banki átutalással történik, ehhez telefonon kell a nyertesnek egyeztetnie a nyeremény kifizetésével kapcsolatos teendőket.

Van, aki százmilliókat bukott

A nyereményfelvétel folyamatáról általánosságban elmondhatjuk, hogy amennyiben a nyertes telefonon jelentkezik, a lottótársaság először meggyőződik arról, hogy tényleg a nyertessel beszél. A szelvény olyan információkat tartalmaz, amelyről csak a tényleges nyertes tudhat. A kifizetési eljárás lefolytatása mindezek után történik a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben.

Általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok (éves szinten több milliárd forint ragad bent a rendszerben), de meglehetősen ritka, hogy a több százmillió forint feletti nyereményekért ne jelentkezne tulajdonosuk. Bár előfordult már ilyen eset is: az Ötöslottón néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem