27 °C Budapest
Családja törhet az Eurojackpot nyertesének életére: könnyen elúszhat a giganyeremény

Családja törhet az Eurojackpot nyertesének életére: könnyen elúszhat a giganyeremény

2019. november 23. 11:59

Miután sikeresen átvette nyereményét az Eurojackpot magyar nyertese, nyilván szeretné olyan helyre tenni a pénzét, ami némi hozamot is fizet. Kiszámoltuk, hogyan kereshet havi több mint 45 millió forintot a legfrissebb magyar lottómilliárdos.  A 10 milliárdos giganyeremény hamar köddé válhat, ha az illető nem figyel - érdemes felkészülni a legváratlanabb esetekre is.

Egy halandó ember számára az 10 milliárd forint vélhetően örökre csak álom marad, és legtöbbünk azt sem tudná, hogy mit kezdjen ennyi pénzzel - ilyen helyzetben lehet az Eurojackpot legfrissebb magyar lottómilliárdosa is. Pedig amilyen könnyen jön, olyan könnyen is mehet: ez a pénzösszeg nem lenne elég ahhoz, hogy Magyarország legnagyobb tőzsdei vállalatában érdemi döntéshozatalra jogosító részvényhányadot szerezzünk, de roppant könnyen elolvadhat a pénz, ha például luxusautó-flottát kezdünk építeni, vagy vásárolunk 3-4 budai villát

Persze okosan is fel lehet használni a tízmilliárdot - és érdemes is. Ha nem elég nekünk ez a pénz, (mert mondjuk oda szeretnénk férni ahhoz az asztalhoz, ahol a nagy döntések születnek - erre a tízmilliárd édeskevés) számos befektetési lehetőség van, amivel növelhetjük ezt az összeget.

Lássuk be, egy átlagembernek a tízmilliárd forint bőven elég, hogy még a dédunokái se szenvedjenek hiányt semmiből. Mindenesetre, ha az Eurojackpot nyertese sikeresen letudta a bürokratikus köröket, és hozzájutott a nyereményéhez, akkor vélhetően szeretné azt olyan helyre tenni, ami azért fizet némi hozamot is.

Megéri ingatlanba fektetnie az Eurojackpot nyertesének?

A befektetési célú ingatlanok például nagyot mentek az elmúlt években a piac felívelésének köszönhetően, és bár most lassult a lakásárak növekedése Budapesten, még mindig el lehet érni 6 százalék körüli éves hozamokat. Persze kockázatok vannak: az elkövetkező öt évben - ha minimális is az esélye - összeomolhat az ingatlanpiac, hosszú távon azonban általában az ingatlan jó befektetésnek minősül egy tartósan növekvő gazdaságban. Ez a fajta befektetés azonban igényel egyéb aktivitást is: a lakásokat bérbe kell adni, karban kell tartani, vagy épp az ezzel foglalkozó vállalatot kell üzemeltetni.

Hogyha nem értünk az ingatlanbefektetéshez, és ennyi pénzt szeretnék bele fektetni, akkor jobb, ha előbb szakértőt kérdezünk. Tisztában kell lennünk azokkal a kedvező tényezőkkel egy ingatlan esetében, amely garantálja a befektetés sikerességét: ilyen a fejlődő környék, elérhető munkahelyek száma, várható beruházások, stb.

A 10 milliárd kamataiból is megélne a nyertes

A Magyar Állampapír Plusz kiemelt népszerűségnek örvend: az öt év alatt elérhető, fixen 4,95 százalékos éves átlagos hozam a jelenlegi alacsony hozamkörnyezetben kimagaslónak számít, magas likviditása és biztonsága sokakat ösztönöz arra, hogy bevásároljanak belőle.Az öt év alatt realizálható 12 milliárd 734 millió forint nem a legmagasabb elérhető hozam, de talán ez jelentheti a legjobb megoldást, ha a leendő lottónyertes nyugodtan akar aludni, biztos hozam tudatában. Főleg úgy, hogy amennyiben nem csődöl be a magyar állam (erre azért az elmúlt 100 évben nem volt példa), akkor ez az évi 5 százalék évi 5 százalék marad.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tegyük fel, hogy a következő évtizedekben is marad a MAP+, aminek így a hozamaiból is vígan eléldegélhet a magyar lottómilliárdos:

leosztva több mint 45 millió forintnyi havi bevétel jön ki, ha csak az alap 10 milliárdot fekteti be újra és újra az állampapírba. Sokan elfogadnánk, nem?

Életére, vagyonára törhetnek a lottómilliárdosnak

Okulva az elszegényedett milliárdosok példáiból érdemes arra is gondolni, mielőtt nagy lendülettel belevetnénk magunkat a befektetésbe, hogy családunk, házastársunk mennyire megbízható. Bár magyarországi esetről nem tudunk, Amerikában megtörtént, hogy a milliárdosból egy válás következtében lett egy tollvonással feleolyan vagyonos ember, illetve az is, hogy a lottónyertest saját családja akarta megölni, a nagy örökség reményében. Tehát amikor a nyertes lottószelvényünkkel felvesszük a nyereményt, erősen meg kell gondolni, mennyire bízhatunk meg családunkban, és házastársunkban. 

Érdemes lehet azonnal végrendelkezni, illetve házassági szerződést kötni, ha attól tartunk, hogy valaki így vagy úgy a vagyonunkra törhet szeretteink közül.

Természetesen nem csak a családja és párja lehet az, aki miatt a milliárdos elvesztheti vagyonát. Ha az ismerősök, barátok tudják, hogy pénzhez jutott, valószínűleg meg fogják környékezni. Azonban nem csak ők: a csalók is. A legkönnyebb olyanoktól vagyonokat kicsalni, akik hirtelen jutottak az összeghez, és nem tanulták meg kezelni a sok pénzt. Az ingatlanoknál maradva: egy ügyes ingatlanos csaló, egy dörzsölt ügyvéd, stb. csapdát állíthat a mit sem sejtő szerencsés nyertesnek. 

Ezért csakis úgy érdemes belevágni a milliárdjaink ingatlanba fektetésének, ha meg tudjuk védeni magunkat a csalóktól, illetve ismerősöktől, hozzátartozóktól. Különben hamar arra ébredhetünk, hogy már semmi sincs az álomnyereményből.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 10:13
A platform továbbra is elérhető Oroszországban, noha a Kreml-barát tartalmakat már eltávolították ró...
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?