23 °C Budapest
Close-up shot of a womans hand choosing the right dress in her wardrobe.

Fény derült a Primark féltett titkára: ezért tudják ilyen olcsón adni a termékeiket

2024. május 29. 17:44

A Primark alacsony árakat és széles választékot biztosít a divat és az otthoni kiegészítők terén, miközben az ellátási lánc minden szintjén az etikai normák betartására törekszik. Nagy tételben történő beszerzéssel, minimalizált reklámtevékenységgel, hatékony logisztikával, valamint szigorúan megválogatott beszállítókkal és rendszeres auditálással támogatja a fenntarthatóságot és az etikus munkakörülményeket.

Kedden nyitott meg az első hazai Primark-üzlet, az Arena Mallban lévő egység 3100 négyzetméter, és nagyjából 180 alkalmazottal indul el. Összesen 22 próbafülkét alakítottak ki, és 18 pénztárat.

Maciej Podwojski, a lánc közép-kelet-európai vezetője a sajtóbejáráson arról beszélt, nagyon figyelni fogják a piacot, és ezek alapján döntenek majd a további hazai terjeszkedésről. Jelenleg erre az üzletre koncentrálnak, ami a régióban sorban a 13.

Hogy lehet ilyen olcsó?!

A Primark az alacsony árak biztosítását több kulcsfontosságú intézkedéssel éri el, melyeknek középpontjában az ellátási lánc hatékonysága és az etikus gyakorlatok iránti elkötelezettség áll. A vállalat nagytételben vásárol, minimalizálja a reklámkiadásokat, egyszerűsíti a terméktervezést és optimalizálja a logisztikát - írják az angol nyelvű weboldalukon.

Ezek a lépések biztosítják a vállalat számára, hogy jelentős megtakarításokat érjenek el, amelyekkel lehetővé teszik az alacsony fogyasztói árakat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Primark nem rendelkezik saját gyárakkal, azonban szigorúan megválogatja beszállítóit. Az új beszállítókkal való együttműködés előtt minden gyárat auditálnak, hogy szavatolják a nemzetközileg elfogadott normák betartását. A jóváhagyást követően egy több mint százfős szakértői csapat segíti a gyárakat az előírások betartásában. A munka magában foglalja az éves, vagy akár gyakoribb auditálást is, ami részletes betekintést nyújt a gyártási körülményekbe.

A vállalat más kiskereskedőkkel, civil szervezetekkel és különböző kezdeményezésekkel is együttműködik, hogy megfeleljen a környezetvédelmi elvárásoknak: csatlakozott például a Fenntartható Ruházati Koalícióhoz, de támogatja a Greenpeace Detox kampányát, alapító tagjai az ACT kezdeményezésnek, illetve 2006 óta az Etikus Kereskedelmi Kezdeményezésnek is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem