23 °C Budapest
Több száz új melóst venne fel a Lidl: gigaközpontot építenek, ez óriási lesz

Több száz új melóst venne fel a Lidl: gigaközpontot építenek, ez óriási lesz

2024. május 28. 19:00

100 millió eurós (~38,4 milliárd forintos) logisztikai központ építésébe kezdett a Lidl a bosznia-hercegovinai Kiseljak városban. A beruházás 200 új munkahelyet teremt - írja a SeeNews.

Új logisztikai központ építésébe kezdett a Lidl a bosznia-hercegovinai Kiseljak városban. A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt értéke eléri a 100 millió eurót, ami körülbelül 38,4 milliárd forintnak felel meg. A területen felépülő létesítmény nagysága 60 000 négyzetméter lesz és az Azapovici üzleti övezetben helyezkedik el.

Az építkezésről szóló sajtóközlemény szerint a logisztikai központ több mint 200 új munkahelyet teremt majd. Ez a lépés tovább erősíti a Lidl jelenlétét Délkelet-Európában, ahol már Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Bulgáriában és Romániában is aktív.

A Lidl BH néven boszniai leányvállalatot alapítottak 2021-ben, ami azt jelzi, hogy a vállalat komoly terveket szövöget ebben az országban. Az új logisztikai központ építése jelentős mérföldkőnek számít a Lidl helyi piaci bővülésében és hozzájárulhat Bosznia-Hercegovina gazdaságának növekedéséhez is.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem