24 °C Budapest
Palais Berlaymont with the flags of Europe.

Uniós nyomásra változtat a cég a szerződési feltételeken: a túl erőszakos reklám már a múlté

2024. május 17. 09:22

A Viagogo másodlagos jegyértékesítési platform az EU fogyasztóvédelmi nyomására vállalta, hogy változtat szerződési feltételein és javít a fogyasztói tájékoztatáson. Az EU fogyasztóvédelmi hatóságai 2021 tavaszán kezdeményeztek párbeszédet a céggel, miután sok panasz érkezett működésére- írja az RTL. 

A vállalat ígéretet tett, hogy augusztus végéig módosítja weboldalát, így pontosabb információkat nyújt a jegyek keresési eredmények szerinti rangsorolásáról, csökkenti a visszaszámláló üzenetek számát, és már a jegyválasztó oldalon közli, hogy az eladó kereskedő vagy másik fogyasztó. Ezen kívül lehetővé teszi a pontos ülőhelyszám választását, és beépíti a szállítási díjat az árakba, ha csak egy szállítási lehetőség áll rendelkezésre.

A Viagogo kötelezettséget vállalt arra is, hogy előzetes tájékoztatás nélkül nem változtatja meg egyoldalúan a szerződési feltételeket. A fogyasztóvédelmi hatóságok figyelemmel kísérik a kötelezettségek teljesítését és szükség esetén bírságokat szabhatnak ki. 2021 végén a magyar versenyhatóság 472 millió forintos bírságot rótt ki a cégre a nem megfelelő tájékoztatás és a vásárlókra gyakorolt pszichés nyomás miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem