17 °C Budapest
Shopping cart, close up

Elszólta magát a Tesco-vezér: elképesztő akciókra készülnek a boltok, ezek a termékek lesznek célkeresztben

2024. május 13. 11:15

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója szerint a fogyasztási cikkeket forgalmazó vállalatok promóciók segítségével tervezik visszanyerni a vásárlókat a saját márkás termékektől, és az elkövetkező 12 hónapban céljuk a volumenük újjáépítése, kihasználva a csökkenő inflációt és az árrésük védelmét.

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója szerint a fogyasztási cikkeket kínáló vállalatok a következő egy évben promóciók segítségével tervezik visszahódítani a vásárlókat a saját márkás termékektől. Murphy elmagyarázta, hogy az áremelkedések, amelyeket a vállalatok saját árrésük védelme és növekvő költségeik kezelése érdekében hajtottak végre, most lehetőséget adnak számukra arra, hogy árengedményekkel és promóciókkal próbálják meg visszaszerezni piaci részesedésüket.

Mint kiemelte, hogy az elmúlt két év során jelentősen megnőtt a saját márkás termékek népszerűsége, mivel a vásárlók a magasabb megélhetési költségek miatt olcsóbb alternatívák felé fordultak. Azonban most, amikor az infláció csökkenésnek indult, a gyártóknak és márkáknak lehetőségük nyílik arra, hogy újra piaci pozíciókat szerezzenek - írja az express.co.uk.

A Kantar piackutató intézet adatai alapján 2022 februárjában kezdett nőni a szakadék a szupermarketek saját márkás termékei és márkás versenytársaik között. A legnagyobb különbség tavaly márciusban volt tapasztalható, amikor a saját márkás termékek forgalma 15,7%-kal nőtt - kétszer akkora ütemben mint márkás társaiké. Azonban idén januárban először majdnem két év után ismét előnybe kerültek a márkás termékek.

Fraser McKevitt, a Kantar kiskereskedelmi és fogyasztóvédelmi vezetője szerint idén várhatóan nagyobb növekedést fognak elérni a márkák mint saját márkák, ami részben annak köszönhető, hogy több promóciót alkalmaznak. Az előrejelzés szerint ez tendencia még legalább egy évig fennmaradhat, ami lehetőséget biztosít a beszállítóknak arra, hogy visszaszerezzék korábban elvesztett volumenüket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem