27 °C Budapest
Picture of the Aldi Sud sign on one of their stores of Budapest, Hungary. Aldi, or Albrecht Diskont, is a brand of two discount supermarket chains with over 10,000 stores in 20 countries

Búcsút vesz az Aldi a kasszásoktól: megnyílt az első pénztárak nélküli diszkont, teljes átalakulás jöhet

2024. április 13. 14:02

Az Aldi megnyitotta első pénztár nélküli boltját Délkelet-Londonban, így a vásárlók ott már sorbanállás nélkül vásárolhatnak.

Az Aldi megnyitotta első pénztár nélküli boltját Greenwichben, ahol a vásárlók sorbanállás és fizetési folyamat nélkül képesek vásárolni. Az üzlet kínálatában a különböző alkoholos termékek is megtalálhatók, amit a vevők egy arcfelismerő technológia segítségével tudnak megvásárolni - írja a Standard.

A fejlesztés az Amazon és a Tesco által már korábban bevezetett pénztár nélküli boltok mintájára jött létre. A vásárlókat a boltban a mennyezetre szerelt csúcstechnológiás kamerarendszer figyeli, és az általuk kiválasztott termékeket is ez követi nyomon, majd távozáskor a rendszer automatikusan elkészíti a számlát.

Az Aldi már hónapokkal ezelőtt tesztelte az üzletet saját alkalmazottaival, hogy biztosítsa a rendszer zökkenőmentes működését. A kedden indított szolgáltatás célja, hogy megszüntesse az üzletekben tapasztalható hosszú sorokat és elősegítse további hasonló formátumú boltok megnyitását.

A vásárlóknak az Aldi Shop&Go alkalmazást kell letölteniük és regisztrálniuk ahhoz, hogy beléphessenek az üzletbe. Az alkalmazás a hétköznapi termékek vásárlása mellett lehetőséget biztosít arra is, hogy az alkoholt vásárolni kívánó ügyfelek arcfelismerés útján igazolják a korukat, de amennyiben ezt valaki nem szeretné megtenni, úgy lehetőség van a személyes korellenőrzésre is az üzlet területén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Giles Hurley, az Aldi UK and Ireland vezérigazgatója kiemelte: ez a projekt több hónapos kemény munka eredménye, különösen a greenwich-i csapat részéről. Hangsúlyozta, hogy nagy érdeklődéssel várja a vásárlók reakcióit erre az újszerű kezdeményezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm