19 °C Budapest
Senior woman using a self service checkout machine at a supermarket.

Itt az ítélet: óriási probléma van az önkiszolgáló kasszákkal a fogyasztóvédelem szerint

2023. március 13. 20:16

Diszkriminatív a román fogyasztóvédelmi hatóság elnöke szerint az önkiszolgáló kasszák bevezetése a szupermarketekben, mert nincsenek tekintettel azokra, akik nem rendelkeznek az ezek működtetéséhez szükséges készségekkel – írja az rtl.hu az az Agerpres hírügynökség cikke alapján.

Horia Constantinescu a fogyasztóvédelmi világnap alkalmából szervezett konferencián kifejtette: szerinte az önkiszolgáló pénztárgépek üzembe helyezésekor figyelembe kellett volna venni azoknak a főleg idősebb vásárlóknak az érdekeit, akik nem tudják egyedül kezelni ezeket az eszközöket, így hátrányos megkülönböztetés éri őket. Hozzátette ugyanakkor, hogy az áruházláncok biztosították a hatóságot: valamennyi önkiszolgáló kasszánál segíti a személyzet a vásárlókat a fizetésben.

Nemcsak a román időseknek, hanem a magyar nyugdíjasoknak is meggyűlt már a baja az önkiszolgáló kasszákkal. A Lövölde téri Lidl újítása például akkora felzúdulást keltett decemberben az idősek körében, hogy a boltlánc visszavonulót fújt. Erről részletesen ebben a cikkben írtunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?