21 °C Budapest
Senior woman and her husband choosing food at refrigerated section while shopping in supermarket.

Ide járnak a magyarok a jó árakért: nem áll meg a vásárlók vándorlása

2023. március 6. 08:44

Rengeteg magyar és szlovák autó áll az osztrák üzletek parkolóiban - ezt írta egy közgazdász, aki szintén oda ment intézni a vásárlást.

Magyar és szlovák autók tömkelegét találta Raskó György közgazdász egy ausztriai város üzletének parkolójában, akik valószínűleg a kedvezőbb árak miatt járnak akár sok száz kilométerre vásárolni. Erről maga Raskó számolt be Facebook-oldalán.

A közgazdász azt írta, családjával az ausztriai Kittsee-ben vásárolt a hétvégén a csládjával, ahol sajtot, sört, kávét, mosószereket vettek, ezek ugyanis kivétel nélkül olcsóbbak, mint Magyarországon.

A bevásárló-központ parkolója dugig volt megint magyar és szlovák rendszámú autókkal, osztrák rendszámú autót alig látni. Úgy tűnik, nagyon sok árucikk , benne élelmiszer is olcsóbb, mint akár Pozsonyban, vagy Budapesten

- írta Raskó György. Azt is hozzátette, hogy szerinte minél hamarabb ki kell vezetni az árstopokat, azok ugyanis a magyar kereskedelem sírját ássák meg. Itthon több boltot is találtak, ami zárva volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindhárom zárva volt, közülük kettő úgy tűnt, hogy végleg. Más bolt meg az útról nem látszott. Beérve Kilitibe még találtunk egyet, ami nyitva volt. Ki tudja még meddig, ha újra meghosszabbítják az élelmiszer-árstoppot. Ez az ország a vesztébe rohan

- írta még Raskó György.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?