15 °C Budapest
Woman shopping at the supermarket, she is carrying full shopping basket grocery store pasta milk

Komoly átalakulás jön az Aldinál: megszületett a megegyezés, így zárult az örökösök vitája

2023. január 31. 12:31

Megegyezésre jutottak Theo Albrecht, az Aldi egykori tulajdonosának örökösei: a megállapodás szerint egyetlen holdingba szervezik át az Aldi Nord csoportot, amiben egyenlő részesedést kap Theo Albrecht fia és testvére.

Befejeződött Németország egyik legrégebben zajló családi vitája a Bloomberg információi szerint, miután sikeresen megállapodtak egymással Theo Alvrecht, az Aldi egykori tulajdonosának örökösei egymással. A megállapodás értelmében a férfi fia, Theo Jr. Albrecht, és a volt tulaj testvére, Berthold Albrecht egyenlő arányban osztoznak az üzletlánc tulajdonjogán.  Az örökösök ugyanis egy holdingba szervezik át az Aldi Nord csoportot, amin 50-50 százalékos tulajdonjogot kap mindkét fél. Ez azért érdekes, mert az Aldi Nordot eddig három tröszt irányította, ami mostantól egy cégcsoporttá alakul át.

A család egyébként rendkívül visszahúzódó életet él, így az évek óta húzódó pereskedésről is csak kevés információval rendelkezünk. Azt azonban lehet tudni, hogy Theo Jr. a bíróságon hevesen támadta testvére özvegyét, Babette Albrechtet, miután a nő jelentős összegeket herdált el műtárgyakra és régi autókra.

Az Aldit egyébként Theo és Karl Albrecht alapította, még a második világháború után és kezdetben mindössze egy vegyeskereskedés volt. A cég azonban a ’60-as években kettévált, amikor a testvérek összevesztek azon, hogy áruljanak-e cigarettát az üzletben, vagy sem. Ekkor jött létre az Aldi Nord és az Aldi Sued. A két ágnak pedig mára már több mint 10 ezer üzlete van, köztük Magyarországon is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?