-1 °C Budapest
Close up of young Asian woman grocery shopping in a supermarket. She is holding a box of fresh organic free range eggs in front of a refrigerated section. Healthy eating lifestyle

Változás a tojás és a krumpli árstopnál: erre készülnek a magyar boltok

2022. november 10. 17:45

November 14-ig csak abban az esetben fogja szankcionálni a hatósági árra vonatkozó szabályok megsértését, amennyiben az árazás átállítására a kereskedő önhibájából nem került sor. 

A fogyasztóvédelmi hatóság 2022. november 14-ig csak abban az esetben fogja szankcionálni a hatósági árra vonatkozó szabályok megsértését, amennyiben az árazás átállítására a kereskedő önhibájából nem került sor. A türelmi idő alatt is kötelesek az üzletek hatósági áron értékesíteni a termékeket – írja az Igazságügyi Minisztérium csütörtöki közleménye.

Rendkívüli időpontra, szerdán 10-re hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely, ahol a miniszter bejelentett, újabb két alapélelmiszerre kell ezentúl alkalmazni árstopot, a tojásra és a klumplira. Szerda este a Magyar Közlönyben megjelent az árstop kiterjesztéséről szóló rendelet. A rendelet a kihirdetést követő napon, vagyis november 10-én csütörtökön életbe is lépett. Utána nem sokkal közleményt adott ki az OKSZ, melyben azt írták, hiába hatályos november 10-től a burgonyára és tojásra is kibővített árstop-rendelet, arra kérik a vásárlókat, hogy senki ne rohanjon kora reggel a boltba. Felhívják a figyelmet, hogy betartják a hatályos jogszabályokat, de a rövidre szabott határidő miatt a vásárlók megértését kérik.

Csütörtökön több üzletben is utánanéztek, hogyan alakult a tojás és a krumpli ára az új árstop életbe lépésével. Sok helyen még a régi árakat találtunk, több helyen is azt mondták a Telexnek, hogy eddig nem kaptak semmiféle hivatalos információt, többnyire a hírekből próbálnak tájékozódni. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?