9 °C Budapest
Banska Bystrica, Slovakia - May, 1 , 2022 : Pepco shop Sign. Brand logo. European chain of discount shops. closed plaza store

Kitört a német boltláncok háborúja: lenyomhatja a Pepcót a trónkövetelő TEDi?

2022. október 5. 19:01

Idén nyitotta első üzletét a TEDi Magyarországon, azóta pedig már több fővárosi és vidéki boltjukat is megnyitották. Bár a KiK és Pepco még mindig nagy népszerűségnek örvend, a vásárlók 8 százalékának már az új német üzletlánc a kedvence. Megkérdeztük olvasóinkat, melyik iparcikkes boltban vásárolnak legszívesebben, mutatjuk a válaszokat.

A német TEDi bolthálózat már 11 országban, köztük hazánkban is jelen van, és egyre terjeszkedik. Az üzletek közül leginkább a KiK-nek és a Pepcónak jelenthet konkurenciát, melyek viszont már több száz bolttal jelen vannak Magyarországon. Úgy tűnik azonban, hogy az új boltlánc máris nagyon népszerű a Pénzcentrum olvasóinak szavazatai alapján.

Legtöbb üzlettel a Pepco rendelkezik, így nem is csoda, hogy nettó árbevételben és adózott eredményben szintén vezet. A népszerűségi versenyben viszont nem olyan egyértelmű az elsőbbsége, mert olvasóink szavazatai alapján a vásárlók harmada a KiK-et és a Pepcót is egyformán szereti. Ráadásul hiába nem régóta van jelen a TEDi és kevés üzlettel, máris a vásárlók 8 százalékának kedvencévé lépett elő:

A TEDi-nél a KiK-et csak egy hajszállal kevesebben jelölték kedvencüknek, de azért döntő többségben még így a pepcósok vannak. A szavazók 36 százaléka kifejezetten a Pepcóban szeret vásárolni. Nem elhanyagolható 14,4 százalék a három közül egyik boltot sem szereti. 

Kemény menet lesz

Nem lesz könnyű dolga a TEDi-nek, ha a Pepco babérjaira akar törni. Ahogy korábbi cikkünkben részletesen elemeztük, hiába van 2008 óta jelen hazánkban a KiK, a 2015 óta terjeszkedő Pepcónak már jóval több boltja van. Viszont nemcsak az üzletek számában, hanem a belföldi értékesítés nettó árbevételében, adózott eredményben és a foglalkoztatottak számában is maga mögé utasítja a német versenytársat - a nyilvános céginformációk alapján. A KiK-et sem lesz azonban egyszerű utolérnie, lehagynia a TEDi-nek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A német KiK boltokat üzemeltető KIK Textil és Non-Food Kft. utolsó ismert, 2021. január 1-től 2021. december 31-ig tartó üzleti évében 23,7 milliárd forint nettó árbevételről számolt be, ami a belföldi értékesítést illeti. Az adózott eredménye 1,4 milliárd forint volt. Több mint 100 magyarországi üzletében átlagosan 601 fő dolgozott.

Eközben a dél-afrikai, német, holland anyagcégű Pepco bolthálózatot üzemeltető Pepco Hungary Kft. utolsó ismert, 2020. október 1-től 2021. szeptember 30-ig tartó üzleti évében 68,5 milliárd forint nettó árbevételre tett szert a belföldi értékesítésből. Az adózott eredménye 8,1 milliárd forint volt. A 223 boltja átlagosan 2031 embernek adott munkát az üzleti beszámolója alapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem