28 °C Budapest
Új német boltlánc tör be Magyarországra: retteghet a Pepco, Müller, KIK

Új német boltlánc tör be Magyarországra: retteghet a Pepco, Müller, KIK

2022. április 19. 14:01

Komoly vetélytársa érkezett a non-food szegmensben Magyarországon versengő Pepcónak és KIK-nek: egy német üzletlánc, a TEDi ugyanis nemrégiben egy pesti plázában nyitott üzletet. A termékkínálat alapján ebben a boltban is szinte minden kapható a lakberendezési tárgyaktól kezdve a játékokon, irodaszereken át egésze a kozmetikumokig.

Új boltlánc nyitott üzletet Magyarországon, legalábbis egy TikTok videóban már megmutatták, hogy is néz ki a TEDi nevű cég új üzlete, és miket lehet ott kapni.

Az üzletláncról keveset lehetett eddig hallani Magyarországon, pedig a német vállalatot 2004-ben alapították, és a honlapjuk szerint már 11 országban vannak jelen, több mint 2600 üzlettel, és 24 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

@promomshu

♬ Candy - The Wildcardz & dazeychain

A weboldaluk szerint március végén nyitottak meg egy boltot a 11. kerületben (a cím szerint a Savoya Parkban), vélhetően erről készülhetett a TikTok videó is. Ezen kívül Pápán és Székesfehérváron van még egységük, de mint megtudtuk, már nagyban keresik a partnereket újabb boltok megnyitására. Sőt, a portáljuk szerint folyamatosan keresik a dolgozókat a magyar üzleteikbe.

A videóból és a honlapról kiderült, hogy a kínált termékkategóriák nagyjából hasonlóak, mint az itthon már igencsak elterjedt Pepco és KIK üzleteké - és például a Müller szortimentjét is nagyban lefedik. Gyakorlatilag a kozmetikumokon át a lakberendezési tárgyakon, dekorációkon és a játékokon keresztül az irodaszerekig szinte mindent árulnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mekkora üzlet szinte mindent árulni?

Komoly vetélytársat kapott tehát a non-food szegmensben a brit Pepco, amelynek jelenleg mintegy 216 boltja van Magyarországon. A 2021-es üzleti beszámolójuk szerint a Pepco Hungary Kft.-nek tavaly több mint 78 milliárd forintos bevétele volt, amelyből 8 milliárd forint adózott eredményt könyvelhettek el. 2031 alkalmazottjuk volt, ami több mint 600-al több, mint két évvel korábban, a bérköltségeik pedig több mint 9 milliárd forintra rúgtak. A Pepco-csoport még 2019-ben jelentette be, hogy 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy innen szolgálja ki a régió üzleteit.

A másik nagy játékos, a szintén német KIK több mint 100 egységgel rendelkezik Magyarországon. A KiK Textil és Non-Food Kft. még nem tette közzé tavalyi beszámolóját, de a 2020-as dokumentum szerint abban az évben több mint 19 milliárdos bevételt könyvelhettek el, amiből 182 millió forintnyi adózott eredményük lett. 2020-ban átlagosan 534 alkalmazottjuk volt, a bérköltségek pedig több mint 1,6 milliárd forintot tettek ki.

Címlapkép: Tedi.com

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem