18 °C Budapest
Új német boltlánc tör be Magyarországra: retteghet a Pepco, Müller, KIK

Új német boltlánc tör be Magyarországra: retteghet a Pepco, Müller, KIK

2022. április 19. 14:01

Komoly vetélytársa érkezett a non-food szegmensben Magyarországon versengő Pepcónak és KIK-nek: egy német üzletlánc, a TEDi ugyanis nemrégiben egy pesti plázában nyitott üzletet. A termékkínálat alapján ebben a boltban is szinte minden kapható a lakberendezési tárgyaktól kezdve a játékokon, irodaszereken át egésze a kozmetikumokig.

Új boltlánc nyitott üzletet Magyarországon, legalábbis egy TikTok videóban már megmutatták, hogy is néz ki a TEDi nevű cég új üzlete, és miket lehet ott kapni.

Az üzletláncról keveset lehetett eddig hallani Magyarországon, pedig a német vállalatot 2004-ben alapították, és a honlapjuk szerint már 11 országban vannak jelen, több mint 2600 üzlettel, és 24 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

@promomshu

♬ Candy - The Wildcardz & dazeychain

A weboldaluk szerint március végén nyitottak meg egy boltot a 11. kerületben (a cím szerint a Savoya Parkban), vélhetően erről készülhetett a TikTok videó is. Ezen kívül Pápán és Székesfehérváron van még egységük, de mint megtudtuk, már nagyban keresik a partnereket újabb boltok megnyitására. Sőt, a portáljuk szerint folyamatosan keresik a dolgozókat a magyar üzleteikbe.

A videóból és a honlapról kiderült, hogy a kínált termékkategóriák nagyjából hasonlóak, mint az itthon már igencsak elterjedt Pepco és KIK üzleteké - és például a Müller szortimentjét is nagyban lefedik. Gyakorlatilag a kozmetikumokon át a lakberendezési tárgyakon, dekorációkon és a játékokon keresztül az irodaszerekig szinte mindent árulnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mekkora üzlet szinte mindent árulni?

Komoly vetélytársat kapott tehát a non-food szegmensben a brit Pepco, amelynek jelenleg mintegy 216 boltja van Magyarországon. A 2021-es üzleti beszámolójuk szerint a Pepco Hungary Kft.-nek tavaly több mint 78 milliárd forintos bevétele volt, amelyből 8 milliárd forint adózott eredményt könyvelhettek el. 2031 alkalmazottjuk volt, ami több mint 600-al több, mint két évvel korábban, a bérköltségeik pedig több mint 9 milliárd forintra rúgtak. A Pepco-csoport még 2019-ben jelentette be, hogy 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy innen szolgálja ki a régió üzleteit.

A másik nagy játékos, a szintén német KIK több mint 100 egységgel rendelkezik Magyarországon. A KiK Textil és Non-Food Kft. még nem tette közzé tavalyi beszámolóját, de a 2020-as dokumentum szerint abban az évben több mint 19 milliárdos bevételt könyvelhettek el, amiből 182 millió forintnyi adózott eredményük lett. 2020-ban átlagosan 534 alkalmazottjuk volt, a bérköltségek pedig több mint 1,6 milliárd forintot tettek ki.

Címlapkép: Tedi.com

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?