2 °C Budapest
Új német boltlánc tör be Magyarországra: retteghet a Pepco, Müller, KIK

Új német boltlánc tör be Magyarországra: retteghet a Pepco, Müller, KIK

2022. április 19. 14:01

Komoly vetélytársa érkezett a non-food szegmensben Magyarországon versengő Pepcónak és KIK-nek: egy német üzletlánc, a TEDi ugyanis nemrégiben egy pesti plázában nyitott üzletet. A termékkínálat alapján ebben a boltban is szinte minden kapható a lakberendezési tárgyaktól kezdve a játékokon, irodaszereken át egésze a kozmetikumokig.

Új boltlánc nyitott üzletet Magyarországon, legalábbis egy TikTok videóban már megmutatták, hogy is néz ki a TEDi nevű cég új üzlete, és miket lehet ott kapni.

Az üzletláncról keveset lehetett eddig hallani Magyarországon, pedig a német vállalatot 2004-ben alapították, és a honlapjuk szerint már 11 országban vannak jelen, több mint 2600 üzlettel, és 24 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

@promomshu

♬ Candy - The Wildcardz & dazeychain

A weboldaluk szerint március végén nyitottak meg egy boltot a 11. kerületben (a cím szerint a Savoya Parkban), vélhetően erről készülhetett a TikTok videó is. Ezen kívül Pápán és Székesfehérváron van még egységük, de mint megtudtuk, már nagyban keresik a partnereket újabb boltok megnyitására. Sőt, a portáljuk szerint folyamatosan keresik a dolgozókat a magyar üzleteikbe.

A videóból és a honlapról kiderült, hogy a kínált termékkategóriák nagyjából hasonlóak, mint az itthon már igencsak elterjedt Pepco és KIK üzleteké - és például a Müller szortimentjét is nagyban lefedik. Gyakorlatilag a kozmetikumokon át a lakberendezési tárgyakon, dekorációkon és a játékokon keresztül az irodaszerekig szinte mindent árulnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mekkora üzlet szinte mindent árulni?

Komoly vetélytársat kapott tehát a non-food szegmensben a brit Pepco, amelynek jelenleg mintegy 216 boltja van Magyarországon. A 2021-es üzleti beszámolójuk szerint a Pepco Hungary Kft.-nek tavaly több mint 78 milliárd forintos bevétele volt, amelyből 8 milliárd forint adózott eredményt könyvelhettek el. 2031 alkalmazottjuk volt, ami több mint 600-al több, mint két évvel korábban, a bérköltségeik pedig több mint 9 milliárd forintra rúgtak. A Pepco-csoport még 2019-ben jelentette be, hogy 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy innen szolgálja ki a régió üzleteit.

A másik nagy játékos, a szintén német KIK több mint 100 egységgel rendelkezik Magyarországon. A KiK Textil és Non-Food Kft. még nem tette közzé tavalyi beszámolóját, de a 2020-as dokumentum szerint abban az évben több mint 19 milliárdos bevételt könyvelhettek el, amiből 182 millió forintnyi adózott eredményük lett. 2020-ban átlagosan 534 alkalmazottjuk volt, a bérköltségek pedig több mint 1,6 milliárd forintot tettek ki.

Címlapkép: Tedi.com

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem