17 °C Budapest
Hands of female consumer in beige pullover pushing shopping cart with fresh food products while walking along shelves with alcohol

Nincs kivétel, mindenkitől személyit kér az ALDI: nem lehet csak úgy alkoholt venni

2022. augusztus 9. 07:31

Azoktól is elkérik alkoholvásárláskor a személyit, akik láthatóan nagykorúak. Az ALDI azt mondja, az adatokat nem tárolják a gépben.

Mostantól minden vásárlóktól elkérik a személyi igazolványt, akik szemmel láthatóan elmúltak tizennyolc évesek, vagyis legaláisan vásárolhatnak alkoholtartalmú terméket - hívta fel a figyelmet a HVG. Mint a lap írja, a pénztáraknál ilyenkor az történik, hogy a kasszában ülő dolgozó a vásárló születési dátumát be kell, hogy írja a gépbe, az pedig számolás után megmondja, hogy az illető valóban elmúlt-e tizennyolc éves.

Az áruház leszögezte, hogy minderre azért van szükség, hogy minden lehetséges hibát kiküszöböljenek az alkohol eladásakor. Mint írják: a folyamat célja, hogy teljes mértékben kizárja a szubjektív tényezőket, egyúttal biztosítsa, hogy véletlenül, figyelmetlenségből, vagy tévedésből se kerülhessen sor 18 év alatti személyek részére alkoholos tartalmú ital értékesítésére. Hozzátették azt is, hogy az adatokat a pénztárgép nem tárolja, így az adataink biztonságban vannak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?