Full frame of still water bottles in rows

Eltűnt a boltokból a magyarok kedvenc ásványvize: most kiderült, mi állhat a háttérben

2022. május 31. 08:31

Egyre többen tapasztalják, hogy eltűnt a boltok polcairól két magyar ásványvíz, a Balfi és a Visegrádi. A gyártót nemcsak nekünk nem sikerült elérnünk, de az ásványvízszövetség megkereséseire se reagálnak. Beszéltünk a nagyobb hazai ásványvizes cégekkel, de ők is csak pletykákat hallanak a Balfit és a Visegrádit gyártó cég helyzetéről.  

Az ásványvízszövetségnek sem reagál az ásványvíz gyártó, a többi gyártó cég is csak pletykákat hallott arról, hogy hova tűnt a boltok polcairól a Balfi és a Visegrádi ásványvíz.A vásárlók még találhatnak egy-egy eldugott kisbolt hátsó polcának takarásában a megmaradt raktárkészletből, de sem a nagyobb láncokban, sem az online áruházakban nem rendelhetőek a Balfi és a Visegrádi vizek.

A Balfi eltűnéséról januárban már írt a Nyugat.hu, a lap a Sopron melletti Balfon is járt, és azt látták, hogy a palackozóüzemben áll a termelés, nem is volt élet az üzem területén, a szokásos kamionsornak nyoma sem volt. A Balfi és Visegrádi a legutóbbi információk szerint a Pet-Pack Kft-hez tartozott. Az Mfor pár hónappal ezelőtt írt arról, hogy a céghez köthető három ásványvíz-palackozóból egyet megvett a Mol-hoz tartozó Fonte Viva Kft., mégpedig azt, ami Csányon található és Pannon-Aqua néven fut. Céges dokumentumokból akkor arra lehetett következtetni, hogy a Balfi és a Visegrádi ásványvíz telephelye a Pet-Packnál marad, a két vizet továbbra is ők gyártják.

A Pet-Pack a céges beszámolók szerint nem volt túl jó bőrben. A járvány előtti években több mint 4 milliárdos árbevételük volt, ami a pandémia idején jelentősen csökkent, de nyereség még a jó években se nagyon volt. A 2016 és 2020 közötti időszakot évi 200-400 millió forint közötti veszteségekkel zárták. Az Opten céginformációs rendszer adatai alapján 2021-ben pedig 7,8 milliárdos veszteségük volt. A magyar mellett egy svájci és egy ciprusi cég tulajdonában álló vállalat adósságállománya több milliárd forint, több végrehajtást is indítottak ellenük.

A Telex próbálta elérni a Pet-Packot, azonban nem reagálnak a megkeresésre, ezt a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség is tapasztalta, ők sem tudnak sokat a két ásványvíz eltűnésének hátteréről, és akiknek a megkereséseire szintén nem reagált a cég.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?