18 °C Budapest
Wood building frame structure on new development site, with Sky

Ezentúl ne is keresd ezeket az akciókat: így kompenzálják a kereskedők, hogy egekbe szöktek az árak

2022. január 28. 16:02

Harmadára csökkent az akciót és promóciót indító építőanyag kereskedések száma 2021-ben, derült ki a Mapei próbavásárlás kutatásából. A csökkenés oka az építőanyagárak kiszámíthatatlansága mellett a megnövekedett kereslet. A kereskedések alig győzik kiszolgálni az igényeket, emiatt kismértékben csökkent a kiszolgálás színvonala. Ebben a helyzetben a munkatársak termelési szándékának a fenntartása a legnagyobb kincs – hangzott el az Évindító Mapei Kereskedő Konferencián tegnap.

A lakásépítési és családtámogatási kedvezmények hatására megjelent tömeges érdeklődés átformálta a piacot. Az építtetőknek kevesebb idő jut a tervezésre, ugyanakkor az építőanyaghiány és a változó árak miatt egyre gyakrabban van szükség a műszaki tartalom újragondolására. Ennek eredményeként, több időt kell fordítani a kérdések megválaszolására és igényfelmérésre az építőanyag kereskedésekben. 

Eközben 38 százalékról 12 százalékra csökkent az akciót, promóciót indító kereskedések aránya, valószínűleg terhelés csökkentése érdekében. A megnövekedett terhelés és a kiszámíthatatlanság hatására a kiszolgálás szinte minden területén romlott a helyzet a 2020-ban mért eredményekhez képest – ismertette a 2021. évi próbavásárlás eredményét előadásában Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője.

„A munkatársaid termelési szándéka a legnagyobb kincsed. Hogyan őrizd meg és növeld azt?” – vetette fel előadásában Markovich Béla a cég ügyvezetője. A szakember rámutatott, hogy a terhelés és a bizonytalanság, ha a vezető felől érkező leértékeléssel, bizalmatlansággal, túlzó kritikával párosul, lecsökkenti a munkatársak érzelmi szintjét és a termelési kedvét. Azt tanácsolja, hogy

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30