14 °C Budapest
Young woman using a vacuum cleaner while cleaning carpet in the house.

Te vettél ilyen porszívót? Ne használd tovább, veszélyes is lehet, azonnal visszahívják

2021. december 17. 20:07

Az Electrolux visszahívja meghatározott sorozatszámú Electrolux Pure F9 vezeték nélküli porszívóit. A készülék tulajdonosaitól a vállalat azt kéri, függesszék fel a készülék használatát egy esetleges biztonsági probléma miatt. A probléma a termékekben található egyik alkatrész hibájából ered, amely bizonyos körülmények között túlmelegedést idézhet elő, és a porszívó kigyulladását okozhatja. Az említett termékek tulajdonosai a vállalat weboldalán ellenőrizhetik, hogy termékük érintett-e a termékvisszahívásban.

A túlmelegedés komoly kockázatot jelent, tűz keletkezéséhez vezethet, amely átterjedhet a termék közelében lévő gyúlékony anyagokra. A termék túlmelegedése csak a termék használata közben fordulhat elő, töltés során, vagy készenléti állapotban nem. Az érintett termékek tulajdonosait arra kéri az Electrolux, hogy lépjenek kapcsolatba a cég Ügyfélszolgálatával, hogy útmutatást kaphassanak a termék visszaküldésével kapcsolatban, valamint tájékozódhassanak a kompenzációs lehetőségekről.

Amennyiben egy vásárló rendelkezik az érintett PNC számú termékkel, és annak sorozatszáma a megadott tartományba esik, azonnal fel kell függesztenie a készülék használatát, el kell távolítania a töltőállványról, és ki kell húznia a töltőállomás csatlakozóját a fali aljzatból. A modellszám, a PNC szám és a sorozatszám a porszívó portartály egysége mögött elhelyezett adattáblán találhatók.

Az Electrolux Ügyfélszolgálata közvetlenül, illetve a kereskedő partnereken keresztül megkeresi azokat az érintetteket, akiknek elérhetőségei rendelkezésre állnak, hogy a vásárlóknak útmutatást adhassanak a termék visszaküldésére vonatkozóan, és tájékoztassák őket a kompenzációs megoldásokról (a termék cseréje egy jelenleg választékban lévő, hasonló kategóriájú modellre vagy pénzvisszatérítés).

Ha a modell és a termékszám (PNC) megegyezik a listában szereplőkkel, illetve a sorozatszám (SN) a megadott tartományon belül van, és a vásárlót még nem keresték meg a gyártótól vagy a kereskedőtől, ahol a terméket vásárolta, akkor a vállalat arra kéri az érintett fogyasztót, lépjen kapcsolatba az Electrolux Ügyfélszolgálatával a 06 1 252 1773 telefonszámon, vagy a ugyfelszolgalat@electrolux.com email címen.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Electrolux Pure F9 termékcsalád egyéb PNC számú termékeit ez a visszahívás nem érinti. Egyéb Electrolux porszívókat nem érint a probléma. Az Electrolux elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem