Inside the Mega Alma-Ata shopping mall;the period of discounts.

Nagyon fájna a boltosoknak egy újabb bezárás: rengetegen maradnának fizetés nélkül

2021. november 30. 11:29

Félnek a bolti dolgozók: nem akarnak újabb boltzárat, mert legútóbb sem kaptak arra az időszakra fizetést. Kiderült, a járvány előtti időszakhoz képest egyre több pénzt hagynak a vásárlók a boltokban az online kasszaadatok alapján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Keserű vallomást tett egy plázás bolt eladója a napokban: ők a boltzárak idején nem kaptak fizetést, és ezért nagyon nem szeretne újabb bezárást – írta a Blokkk.com.

A heti monitoros statisztikában szépen nyomon követhető a portál szerint, hogy a járvány előtti időszakhoz képest egyre több pénzt hagynak a vásárlók a boltokban az online kasszaadatok alapján. Serkenti őket, hogy további drágulás várható, jobb most megvenni, amire futja, miközben irdatlan pénzt szív ki a pénztárcákból a benzin, és sűrűn szállingóznak a nehézkes áruszállításokról a hírek. És például nem egy vásárlócsábító felirat van a nyitvatartás mellett a bejárati ajtókon, hogy eladót keres a bolt, ha pedig nincs elég eladó, könnyen lehet hosszabb sorállás a vásárlásból.

Több környező országban bezárták a boltok egy részét. Egyes üzletláncok már korábban elrendelték az eladók számára a maszk viseletét, a kormány pedig november 20-tól a boltban mindenkinek. Boltzárat azonban még nem rendeltek el.

A járványügyi szakemberek valamikor december első felére várják a járvány felfutásának fékeződését, ami az ünnepi bevásárlások legerősebb időszaka. És a járványcsúcsot az úgynevezett plató is követheti, amikor bár már nem nő, de nem is enyhül a járványhelyzet. Az ezüst és az arany hétvége közötti időszak, és az ünnep előtti hét nem ígérkezik könnyűnek, senkinek sem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?