1 °C Budapest
Inside the Mega Alma-Ata shopping mall;the period of discounts.

Nagyon fájna a boltosoknak egy újabb bezárás: rengetegen maradnának fizetés nélkül

2021. november 30. 11:29

Félnek a bolti dolgozók: nem akarnak újabb boltzárat, mert legútóbb sem kaptak arra az időszakra fizetést. Kiderült, a járvány előtti időszakhoz képest egyre több pénzt hagynak a vásárlók a boltokban az online kasszaadatok alapján.

Keserű vallomást tett egy plázás bolt eladója a napokban: ők a boltzárak idején nem kaptak fizetést, és ezért nagyon nem szeretne újabb bezárást – írta a Blokkk.com.

A heti monitoros statisztikában szépen nyomon követhető a portál szerint, hogy a járvány előtti időszakhoz képest egyre több pénzt hagynak a vásárlók a boltokban az online kasszaadatok alapján. Serkenti őket, hogy további drágulás várható, jobb most megvenni, amire futja, miközben irdatlan pénzt szív ki a pénztárcákból a benzin, és sűrűn szállingóznak a nehézkes áruszállításokról a hírek. És például nem egy vásárlócsábító felirat van a nyitvatartás mellett a bejárati ajtókon, hogy eladót keres a bolt, ha pedig nincs elég eladó, könnyen lehet hosszabb sorállás a vásárlásból.

Több környező országban bezárták a boltok egy részét. Egyes üzletláncok már korábban elrendelték az eladók számára a maszk viseletét, a kormány pedig november 20-tól a boltban mindenkinek. Boltzárat azonban még nem rendeltek el.

A járványügyi szakemberek valamikor december első felére várják a járvány felfutásának fékeződését, ami az ünnepi bevásárlások legerősebb időszaka. És a járványcsúcsot az úgynevezett plató is követheti, amikor bár már nem nő, de nem is enyhül a járványhelyzet. Az ezüst és az arany hétvége közötti időszak, és az ünnep előtti hét nem ígérkezik könnyűnek, senkinek sem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 27. 08:07