Csalók élnek vissza a Netflix nevével: ne dőlj be, kifoszthatnak

Csalók élnek vissza a Netflix nevével: ne dőlj be, kifoszthatnak

2021. március 22. 14:26

Csalók élnek vissza a Netflix nevével: kamu e-mailekkel próbálják kicsalni a felhasználók adatait. A szolgáltató leszögezi: ők sem e-mailen, sem SMS-ben nem kérnek személyes, vagy banki adatokat.

Kamu e-mailekkel próbálják kicsalni a Netflix felhasználók adatait. A 24.hu szúrta ki az újabb adathalász akciót: az emailben arra hivatkozva kérik el a felhasználó banki adatait, hogy az előfizetést nem sikerült automatikusan meghosszabbítani. A streaming-szolgáltató pedig azt közölte a honlapján, hogy ők

soha nem kérik a felhasználók adatait sem e-mailen, sem SMS-ben. Illetve azt sem, hogy külső webhelyről jelentkezzünk be.

"Ha az e-mail vagy a szöveges üzenet általad nem ismert URL-re irányító linket tartalmaz, ne koppints vagy kattints rá. Ha már megtetted, ne adj meg semmilyen információt a megnyitott weboldalon" - hívta fel a figyelmet a Netflix. Azoknak is leírták a teendőit, akik már bedőltek a csalóknak:

  • Változtasd meg a Netflix jelszavadat egy új, erős és egyedi jelszóra, amit csak a Netflixnél használsz.
  • Módosítsd a jelszavadat az összes olyan weboldalon, amelynél ugyanezt az e-mail-címet és jelszót használtad.
  • Amennyiben megadtál fizetési információt, vedd fel a kapcsolatot a pénzintézeteddel, mert lehetséges, hogy az információ illetéktelen kezekbe került.
  • A fenti lépéseket követve továbbítsd a csalók üzenetét a phishing@netflix.com címre, hogy a cég is megtehesse a szükséges lépéseket.

Ha pedig engedély nélkül módosították a fiókodhoz tartozó e-mail címet, akkor is veddfel a kapcsolatot s zolgáltatóval, segítenek megoldani a problémát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25